Nogomet

Lončarević: 'Dinamo je i prije igrao ovakve utakmice pa se izvukao, izvukao se i u Cluju'

Branimir Korać • četvrtak, 17.09.2020.
Lončarević: 'Dinamo je i prije igrao ovakve utakmice pa se izvukao, izvukao se i u Cluju'
Foto: Kristijan Komarica

Ilija Lončarević nikako nije bio zadovoljan onim što je Dinamo pružio u Budimpešti i smatra kako je previše igrača podbacilo...

Ilija Lončarević iskusan je stručnjak, već je sjedio na klupi Dinama i zna kakav je to posao. U Budimpešti nije vidio dobar Dinamo, od početka je osjetio kako to nije to.

"Da vam budem iskren, utakmicu praktički nisam ni htio pažljivo gledati drugo poluvrijeme. Jer, od prve minute se vidjelo da je pola momčadi u dekoncetraciji i da to nije to. Nije to prvi put, ali se Dinamu to rijetko osvećivalo. No, vrč ide na vodu dok se ne razbije. Previše je tu bilo dekoncetracije, previše pogrešaka u prvom poluvremenu, od zadnje linije pa pogotovo preko desne strane, beka i krila, izgubili su previše lopti, duela. I Uzuni i ostali njegovi suigrači prolazili su ih kao da oni ne postoje. Ferencvaros je poslije 1:0 imao još jedno tri-četiri prilike da poveća vodstvo, odnosno prilike da napravi prave šanse", kaže Lončarević za net.hr.

U cijeloj Dinamovoj momčadi vidio je tej Livakovića i Gvardiola kao one koji su odigrali na željenoj razini.

"Dinamo je prije ljeta imao ono što je imao, posljedice su ostale, da li su i danas prisutne to ne znam i baš me briga. Samo znam da je Dinamo ovakve utakmice igrao prije i da se izvukao. Izvukli smo se i u Cluju. Nema se tu ništa pametno kazati. Znate, morate znati da je nogomet koncentracija. Ako to nemaš i ako nisi spreman fizički, onda ne možeš pobijediti niti za dvije klase slabije momčadi. Bez obzira koliko dobar bio. To je stvar stručnog stožera da analizira zašto su pojedini igrači bili na tom nivou na kojem su bili, odnosno nisu bili na očekivanom. Čitav napad je podbacio, morali su puno više dati. Svi ispred zadnje linije. Dinamo je imao dva igrača na nekom visokom nivou. Jedan je Livaković, drugi je Gvardiol. Ademi je odigrao svoju normalnu utakmicu, ali ništa više od toga. Ne znam što bi vam rekao, nije to bilo dobro, nije to to od Dinama. Ma pustite sve sve prilike, pustite i posjed lopte, nema nikakvog smisla to naglašavati. Dinamo je imao posjed lopte, ali to ne znači u današnjem nogometu da će neka momčad sigurno slaviti, pa to je davno proklamirana stvar. Dominacija i snagu koju je Dinamo pokazao protiv skromnog suparnika u većem dijelu utakmice nisu pretvorene u nešto konkretno. Umjesto da su igrači Dinama iskoristili taj nalet nakon što su zabili prvi gol, oni su se opustili i stali, tako dozvolivši Ferencvarosu da se vrati u igru. Nije to nikako dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje17.09.2020. u 13:31
    Hvala lopovima što su otjerali Bjelicu i izgubili 8 milijuna Eura.
    Tko Gdje