Nogomet

Hrvatske nogometašice nastavljaju kvalifikacije, u Zaprešić dolazi Švicarska

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 17.09.2020.
Hrvatske nogometašice nastavljaju kvalifikacije, u Zaprešić dolazi Švicarska
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska A nogometna reprezentacija opet je na sceni. Izabranice Mate Prskala u petak u Zaprešiću (17.30 sati) protiv Švicarske igraju utakmicu petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. godine, uoči koje je najvažnija vijest da su testovi svih igračica na COVID-19 - negativni!

“Na žalost, okolnosti su takve da su to postale ključne stvari u nogometu, moramo se tome prilagoditi i ponašati se u skladu s novim normalnim“, kaže izbornik Mate Prskalo uoči utakmice sa zahtjevnim protivnikom.

"Švicarska je ozbiljna reprezentacija, spada u sami europski vrh, u redovima naših protivnica igraju prvotimke Wolfsburga, PSG-a, Arsenala, Chelseaja... Međutim, vjerujem da ćemo taktički i funkcionalno odigrati dobru utakmicu i uspjeti parirati Švicarkama. U prvoj utakmici u Thunu stvorili smo četiri ili pet izglednih prilika za postizanje pogotka, to nam daje podstrek da možda možemo iznenaditi Švicarke u Zaprešiću."

Hrvatske nogometašice već u utorak očekuje dvoboj s Rumunjkama kao prvi u nizu ispita s protivnicima po mjeri. Do kraja kvalifikacijskog ciklusa hrvatske djevojke, naime, očekuju domaći susreti s Litvom i Rumunjskom.

“To su, objektivno gledajući, utakmice s protivnicima po našoj mjeri i tu bismo trebali gledati svoju priliku. Ozračje u reprezentaciji je odlično, sve djevojke su spremne za nastup. Ako protiv Švicarske budemo na optimalnoj razini, onda i u Rumunjskoj možemo računati na dobru igru i rezultat“, zaključio je Prskalo.

Poslije četiriju odigranih kola Hrvatice imaju tri osvojena boda: gostujuću pobjedu protiv Litve i zauzimaju četvrto mjesto na ljestvici kvalifikacijske Skupine H, bodovno poravnate s Rumunjkama.

Kvalifikacije za EP, Skupina H:
1. Belgija 12 (4)
2. Švicarska 12 (4)
3. Rumunjska 3 (3)
4. Hrvatska 3 (4)
5. Litva 0 (5)

AUTOR: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!