Nogomet

Barišić asistent u sigurnom prolazu Rangersa, Tomasov ispao od Budućnosti

Matej Kačan • četvrtak, 17.09.2020.
Barišić asistent u sigurnom prolazu Rangersa, Tomasov ispao od Budućnosti

U ranijim terminima drugog pretkola Europske lige smo osim Hajduka imali još nekoliko susreta, a u nekima od njih su zapažene uloge igrali i hrvatski nogometaši...

Jedno od većih iznenađenja drugog pretkola Europske lige svakako je prolaz podgoričke Budućnosti koja je došla u goste u Kazahstan kod velikog favorita Astane. Kladionice su na prolaz Crnogoraca davale koeficijent od oko 13, ali je Budućnost uspjela proći.

Uspjeli su Crnogorci svesti susret na tek jedan gol, i na njihovu sreću taj pobjednički je bio djelo Vasilija Terzića u 25. minuti. Za poražene favorite su nastupila i dva hrvatska igrača. Luka Šimunović je odradio svih 90 minuta na stoperu, dok je Marin Tomasov ušao u igru u 57. minuti.

Još jedan kazahstanski predstavnik je bio neuspješan, Kaisar Kyzylorda je dok kuće uvjerljivo poražena s 4:1 od ciparskog Apoela. Poveli su domaćini u šestoj minuti, ali je uslijedio uragan Ciprana i četiri gola.

Nije dobar dan u obrani Kazahstanaca imao bivši igrač Istre, 33-godišnji hrvatski stoper Ivan Graf koji je odradio svih 90 minuta u obrani koja je primila četiri gola.

Dosta lagan posao imali su Glasgow Rangersi u gostima kod gibraltarskih Lincoln Red Impsa. Škoti su zabili čak pet pogodaka, a zabijali su Tavernier, Goldson, Morelos dva puta te Defoe. Dobrim nastupom može se pohvaliti Borna Barišić koji je asistirao za drugi gol, onaj Goldsonov u nadoknadi prvog dijela.

Europska liga, drugo pretkolo:
Kaisar Kyzylorda - APOEL 1:4
Astana - Budućnost 0:1
Lincoln Red Imps - Rangers 0:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!