Košarka

Slovenski Superkup pripao Cedevita Olimpiji

Matej Kačan • četvrtak, 17.09.2020.
Slovenski Superkup pripao Cedevita Olimpiji

Utakmicom slovenskog Superkupa je počela nova košarkaška sezona i u Sloveniji, a očekivano je u jednoj čvrstoj utakmici protiv Krke slavila Cedevita Olimpija...

Iako nisu proglasili prvaka u koronavirusom prekinutoj sezoni, Slovenci su ipak odlučili održati svoj Superkup. Tako su se susreli Krka i Cedevita Olimpija, a u čvrstom susretu na malo poena je očekivano slavila Cedevita Olimpija.

Zmajčeki su nakon prve dionice imali sedam poena viška i to je više nego dovoljno u susretu u kojem su obje ekipe ostale ispod 80 poena. Na poluvremenu je to već 41:30 i takva će razlika ostati do kraja i konačnih 78:67.

Ekipu Jurice Golemca je u pobjedu vodio novopridošli Kendrick Perry s 20 poena i pet asistencija, a 18 je dodao Jaka Blažič. Roko Leni Ukić je za 13 minuta na terenu ostao bez ubačaja iz igre (0/3), ali je zabio dva bacanja.

Iskusni hrvatski razigravač na drugoj strani je bio osobno učinkovitiji, ali momčadski manje uspješan. Rok Stipčević je za 31 minutu na terenu zabio 19 poena (1/3 za dva, 4/12 za tri) uz dvije asistencije, a s 12 poena ga je pratio Vasilije Vučetić.

Slovenije, Superkup:
Krka - Cedevita Olimpija 67:78

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!