Nogomet

Majstorović: 'Prvo poluvrijeme je bilo Bože sačuvaj, kasnije se vidjelo da imamo kvalitetu'

Mihaela Bradovski • petak, 18.09.2020.
Majstorović: 'Prvo poluvrijeme je bilo Bože sačuvaj, kasnije se vidjelo da imamo kvalitetu'
Foto: Pixsell

Nakon poraza od Basela u drugom pretkolu Europske lige bilo je dosta razočaranja u redovima Osijeka...

Osijek nije uspio doći do pobjede protiv Basela, na svom travnjaku poražen je s 2:1. Bila je to utakmica s dva različita poluvremena, u prvom su Osječani izgledali uplašeno i jako loše, a u drugom ipak puno bolje.

Ante Majstorović priznaje kako je prvih 45 minuta bilo ispod svake kritike.

"Prvo poluvrijeme je bilo – Bože sačuvaj. Ni nama nije jasno kako smo izgledali tako nemoćno. Možda smo i malo precijenili protivnika, pa smo stalno bili pod ručnom. Stajali smo daleko od igrača, oni bi stalno bili i brži i jači baš u svakoj borbi za loptu. Jednostavno im nismo u tih 45 minuta mogli pratiti, uvjerivši se da su zaista kvalitetna momčad. Onda smo otpustili kočnicu i nešto sasvim drugo pokazali u nastavku, kada smo ih u svemu nadigrali", istaknuo je za službenu stranicu.

U drugom dijelu osjetila se promjena i u igri i u pristupu i sve je izgledalo puno bolje. Upravo Majstorović bio je strijelac jedinog pogotka za domaćina.

"Kada smo vidjeli da možemo, nekako smo se osokolili i stalno jurišali prema njihovom golu. Bilo je baš puno prilika, pogodili smo i vratnicu, pucali i pokušavali na sve načine, no samo jednom smo zabili. Tada se pokazalo da i mi imamo kvalitetu kojom možemo čak i nadigrati takvog suparnika, no prvenstveno to moramo sami shvatiti. Krivo mi je što u svim tim važnijim dvobojima, kada odlučuju nijanse, ostanemo „kratki“. Ipak, ohrabrenje nam treba biti igra iz drugog poluvremena s kojom u HNL-u i Kupu Hrvatske možemo napraviti puno toga. Nije mi baš neka utjeha što sam u svom trećem europskom nastupu za Osijek postigao drugi gol (prvi je bio protiv CSKA prošle sezone), puno bi mi draže bilo da smo prošli dalje, ali ne vrijedi sada previše tugovati. Idemo optimistično dalje, popraviti stvari u prvenstvu i krenuti prema mjestu koje nam pripada."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!