Tenis

Ana Konjuh osvojila Zagreb Ladies Open

Matej Kačan • nedjelja, 20.09.2020.
Ana Konjuh osvojila Zagreb Ladies Open

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh se vratila tenisu pobjedom na ITF turniru Zagreb Ladies Openu. Konjuh je u TC Maksimir svladala Terezu Mrdežu u finalu s 2-0 u setovima...

Ana Konjuh pobjednica je 11. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open koji se tijekom proteklog tjedna igrao na terenima TC Maksimir. Dubrovkinja je u hrvatskom finalu pobijedila Terezu Mrdežu rezultatom 6:4, 6:2 nakon nešto više od 90 minuta igre.

"Zahvalna sam organizatorima i svima koji su omogućili da se ovaj turnir održi u pandemiji. Dugo nisam igrala tako da mi je bilo drago vratiti se doma, titula je tu. Sretna sam, nadam se da će se turnir održavati i u budućnosti i da ću sudjelovati, ako ne kao natjecateljica barem kao gledateljica. Nadam se naravno i da će sve ovo što prije završiti da možemo opet normalno uživati u tenisu", izjavila je nakon pobjede u finalu Ana Konjuh.

Svojim nastupom na zagrebačkom turniru bila je zadovoljna i Tereza Mrdeža: "Zadovoljna sam današnjim finalom zato što sam došla neočekivano i čak zbog ozljeda razmišljala o odustajanju. Zadovoljna sam organizacijom turnira, zahvalna sam organizatorima i direktoru turnira Emiru Alitiju koji su nam omogućili izvrsne uvjete. Čestitke Ani, bila je danas bolja, želim joj puno sreće i zdravlja u nastavku karijere, a ja se okrećem kvalifikacijama za Roland Garros!"

Zagreb Ladies Open privukao je 32 tenisačice iz 15 zemalja svijeta koje su se borile za nagradni fond od ukupno 25 tisuća dolara. Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji, održao se i turnir parova koji su osvojile Silvia Njirić i Dejana Radanović pobijedivši u finalu Valentini Grammatikopoulou i Anu Sofiju Sanchez rezultatom 4:6, 7:5(10:8).

"Ovogodišnje izdanje Zagreb Ladies Opena bilo je organizacijski najzahtjevnije do sada zbog situacije s koronavirusom. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport uspjeli smo održati visoku razinu organizacije. Sretni smo što je ove godine bilo čak devet naših tenisačica na turniru, od toga dvije u finalu. Nadam se da ćemo ih vidjeti i iduće godine, na još jačem i boljem izdanju turnira", izjavio je direktor turnira Zagreb Ladies Open Emir Aliti.

Zagreb Ladies Open je ITF-ov turnir koji se održao u suorganizaciji Hrvatskog teniskog saveza te uz podršku Grada Zagreba. Pandemija koronavirusa stavila je tenis u Hrvatskoj pred brojne izazove ali zahvaljujući trudu Hrvatskog teniskog saveza tenisačicama i tenisačima omogućen je razvoj kroz natjecanja koja su se održavala u posebnim uvjetima. Zagreb Ladies Open još je jedna potvrda da i u ovim izazovnim vremenima u Hrvatskoj možemo uživati u uzbudljivom tenisu.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!