Automoto

Michael Jordan osniva Nascar momčad

Matej Kačan • utorak, 22.09.2020.
Michael Jordan osniva Nascar momčad

Zanimljive vijesti stižu iz SAD gdje je Michael Jordan odlučio ući u još jedan sport i osnovati Nascar momčad zajedno s legendarnim vozačem Dennyjem Hamlinom...

Legendarni NBA košarkaš Michael Jordan se bacio u novu poslovnu avanturu. On zajedno s trostrukim osvajačem Daytona 500 utrke Dennyjem Hamlinom osniva momčad koja će se natjecati u Nascaru.

Njihov će vozač biti Bubba Wallace koji je postao poznat kao prvi stalni tamnoputi vozač u Nascaru, a pokrenuo je i kampanju da se iz Nascara ukloni rasistička zastava Konfederacije, što je i uspio.

"Momčad će educirati novu publiku i otvoriti nove mogućnosti za tamnopute ljude u utrkivanju. Povijesno se Nascar mučio s raznolikošću i bilo je malo crnih vlasnika momčadi, pravo je vrijeme dok Nascar evoluira i prihvaća društvene promjene", kazao je Jordan koji je tek drugi tamnoputi vlasnik ekipe u povijesti natjecanja.

Hamlin i dalje vozi s 39 godina i imat će udio manjeg partnera u novoj ekipi. Momčad s utrkivanjem kreće 2021., a još se imaju otkriti boje, sponzori, ime, dobavljač auta i ostali detalji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!