Nogomet

Rožman: 'Možda Kolos na papiru izgleda kao autsajder, ali daleko od toga'

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.09.2020.
Rožman: 'Možda Kolos na papiru izgleda kao autsajder, ali daleko od toga'
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 20:45 sati igraju na Rujevici susret trećeg pretkola Europske lige protiv ukrajinskog Kolosa. Simon Rožman s puno opreza prilazi ovom susretu...

Simon Rožman svjestan je važnosti dvoboja protiv Kolosa i upozorava kako Rijeka neće imati lagan posao i da je čeka ozbiljan protivnik.

"Ispred nas su dvije utakmice polufinala i finala SP-a. Tako razmišljamo i tako se spremamo. Sretan sam što konačno dolazi utakmica u kojoj možemo pokazati sve što možemo, imamo dosta iskusnih igrača koji znaju što nas čeka, ali imamo i dosta mladih igrača koji nose mladost, energiju i želju za dokazivanjem. Bit će jako neizvjesna utakmica, odlučivat će sitnice. Možda oni na papiru izgledaju kao autsajderi, ali daleko od toga. U zadnjih sedam utakmica imaju šest pobjeda, izgubili su samo od Šahtara. Dobiti Arisa u Grčkoj nije mala stvar. Mi razmišljamo o sebi, nije sve idealno, ali ne tražimo alibi. Mislim da smo favoriti i vjerujemo u naše momke."

Otišao je Čolak, Ristovski je zaradio tešku ozljedu, Yateke je također out, ali Rijeka će biti spremna.

"Ristovski lom noge na treningu iz nekakve normalne situacije. Oni koji su tu su spremni. Opet se moramo prilagođavati u strategiji igre jer sada imamo tri izmjene i 18 igrača ukupno. Oni koji će izaći na teren su maksimalni u pristupu i glavi."

"Znali smo da će se taj transfer dogoditi prije ili kasnije. Imali smo nekakav pričuvni plan i vrijeme će pokazati je li dovoljno dobro."

Umjesto Čolaka u napad je stigao Sandro Kulenović kojem će trebati vremena da sve pohvata.

"Dolaziš u novi grad, klub, ekipu, novi sustav rada. Najteže je njemu, ali ima podršku svih nas. On nije došao za jednu utakmicu nego za duže vrijeme."

Što se tiče Kolosa, Rožman upozorava na njihove rezultate.

"Dobili su Dynamo Kijev i izgubili samo od Šahtara, radi se o jako dobroj ekipi koja ne popušta, drži 90 minuta svoj fokus. Jako su opasni iz kontre i prekida, vrlo su iskusni, sve igrači koji su igrali po Ukrajini. Najjači im je adut momčadski duh, u zadnjoj utakmici promijenili su cijelu ekipu, ali su opet dobili. Znamo puno o njima, probali smo naći neke mane, ali smo se ipak fokusirali više na nas."

Bilo je odlazaka, ali i dolazaka, a trener je zadovoljan novim igračima.

"Svi smo zadovoljni zbog novih igrača, već su pokazali zašto su došli. Imali smo mali peh kod Arsenića da se odmah ozlijedio i sigurno ga nema. Prilagođavamo se svim okolnostima, oko korone, promjene ekipe, ozljeda, to nije alibi, nego realno stanje, ali svi koji istrče dat će sve za ovaj klub."

Za kraj još jedno upozorenje:

"Kada sam u startu pročitao da su autsajderi, onda u široj analizi vidiš kakva je to ekipa. Vidite i samo koliko je to specifično, igra se jedna utakmica, bez gledatelja, a oni su dobra ekipa s glavom i repom, ali vjerujem u našu ekipu."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!