Tenis

Svitolina i Rybakina sigurno dalje, Sabalenka i Siniakova nastavljaju u petak

Matej Kačan • četvrtak, 24.09.2020.
Svitolina i Rybakina sigurno dalje, Sabalenka i Siniakova nastavljaju u petak

Četvrtfinalni susreti WTA turnira u Strasbourgu nisu ponudili velika iznenađenja, ali nisu ni kompletirani jer je susret Katarine Siniakove i Aryne Sabalenke prekinut i nastavit će se u petak...

Druga nositeljica WTA turnira u Strasbourgu, Ukrajinka Elina Svitolina nastavlja biti prva favoritkinja za osvajanje naslova nakon što je ostala kao najviša nositeljica u turniru. Ukrajinku nije zaustavila ni Jil Belen Teichmann.

Švicarka je odolijevala sat i pol vremena, a krenula je dobro i povela s 3:1. No, Svitolina je do kraja prvog seta uspjela uhvatiti ritam i okrenuti set na 6:4, a onda i u trećem setu preživjeti crnu rupu kad je Teichmann okrenula s 0:2 na 3:2.

Svitolina je napravila još dva breaka i osvojila četiri gema u nizu za 6:3 i pobjedu te siguran prolazak u polufinale. Tamo će biti i peta nositeljica Elena Rybakina iz Kazahstana.

Ona je za samo sat vremena s terena ispratila Kineskinju Shuai Zhang koja nije pružila pretjeran otpor. U oba je seta Rybakina krenula s 4:1, a prvi je završila sigurno za 6:3, a drugi još uvjerljivije za 6:2.

Jedino veće iznenađenje je prolazak Nao Hibino. Japanska je tenisačica svladala 43. na WTA listi, Latvijku Jelenu Ostapenko. U vrlo izjednačenom meču su oba seta išla u tie-break i obje je trinaeste igre uzela Hibino.

Čeka se još četvrto ime u polufinalu jer je susret Čehinje Katerine Siniakove i četvrte nositeljice, Bjeloruskinje Aryne Sabalenke prekinut zbog kiše i nastavit će se u petak. Bolje je taj prekid stigao Bjeloruskinji jer Čehinja vodi s 1-0 u setovima, dok je u drugom setu 2:1 za Sabalenku pri servisu Siniakove.

WTA Strasbourg, četvrtfinale:
Jelena Ostapenko (Latvija) - Nao Hibino (Japan) 6:7, 6:7
Shuai Zhang (Kina) - Elena Rybakina (Kazahstan, 5) 3:6, 2:6
Jil Belen Teichmann (Švicarska) - Elina Svitolina (Ukrajina, 2) 4:6, 3:6
Katerina Siniakova (Češka) - Aryna Sabalenka (Bjelorusija, 4) 6:2, 1:2 PREKID

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!