Ostali sportovi

Nakon više od sedam mjeseci krenula stolnoteniska HEP Superliga

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Nakon više od sedam mjeseci krenula stolnoteniska HEP Superliga

Nakon više od sedam mjeseci ligaški stolni tenis vratio se u dvorane. Pandemija COVID-19 je sve poremetila, lanjska sezona je okončana već nakon 13 kola.

Zato u novoj sezoni muška i ženska HEP Superliga broji 12 klubova, a na kraju sezone kod muških će ispasti dva kluba, kod žena četiri kluba. Također, ligaška kola će biti spojena, tako će se praktički svih šest kola odigrati do 6. prosinca i to u šest vikenda.

U 1. kolu kod muških nije bilo neizvjesnih susreta, Zagreb je slavio na gostovanju kod novog superligaša Donata (3:0), dok je Libertas Marinkolor identičnim rezultatom slavio u Splitu. Pituri su nakon 17 godina nastupili bez Juzbašića, ali su zato predstavili reprezentativca Čipina, koji je s 3:1 bio bolji od Mustapića. U slavonskom dvoboju Vodovod je pobijedio Cibaliju (3:1), koja je po prvi put nastupila u superligaškom društvu. Mogao se meč zakomplicirati da je Biber uspio okrenuti 0:2 protiv Baneka, ali na kraju je osječki igrač slavio u petom setu s 11:6. Pogotovo jer je u sljedećem susretu I. Zeljko slavio nad Arbanasom s 3:1. za 2:1 Markotić je s 3:0 pobijedio Jelineka, dok je vrijedna dva boda osigurao raspoloženi Banek slavivši nad I. Zeljkom s 3:0. Požega je ekspresno riješila susret sa Slavonskim Brodom (3:0) i pritom predstavila pojačanje novog igrača Jakelića. Susret Starra i Dugog Sela je odgođen na zahtjev Varaždinaca.

Kod djevojaka su prvi susreti ponudili mnogo veću neizvjesnost. Već 1. kolo je ponudilo dvoboj lanjskih prvakinja i viceprvakinja. Dr. Časl je gostovao kod Aquaestila i slavio s 3:1. Zagrepčanke su predstavile novu igračicu Mohnačevu, koja je u prvom susretu izgubila od Han Vukelje s 3:0. No, da će bodovi u Zagreb pobrinula se iskusna Ni Xia Lian, koja je ostvarila dvije pobjede. Za 1:1 je svladala Pavlović (3:0), a potom je kod 2:1 u mečevima pobijedila Han Vukelju (3:1). Zanimljiv dvoboj igrao se na Kvarneru gdje je povratnik u Superligu Crikvenica ugostila Malinsku Dubašnicu (2:3). Domaće djevojke su dvaput vodile, ali na kraju su bodovi otišli put Krka. U zagrebačkom dvoboju TIS je velikim preokretom slavio protiv Mladosti (3:2). Mladostašice su bolje otvorile, Ćosić je s 3:0 svladala Švarc, a Tomić s 3:1 Cakol. No, uslijedio je niz TIS-ovki i to sve rezultatima 3:1. Vukelić je bila bolja od Marn, Cakol od Ćosić, a dva boda osigurala je Švarc protiv Tomić. Sličan meč igrao se u Puli gdje su domaće djevojke ispustile vodstvo od 2:0 protiv Vrsara. U to vodstvo su došle nakon dva susreta u pet setova, Zajec je s 3:2 svladala Fajmut, a Janković je s 3:2 bila bolja od Riože. Povratak Vrsara uslijedio je nakon što je Jurčević s 3:0 pobijedila Popec. Rioža je s 3:1 nadigrala Zajec, a velika dva boda osigurala je Fajmut s 3:0 svladavši Janković.

U Varaždinu smo gledali gradski derbi, Varaždin je ugostio Starr (3:1), povratnice u superligaško društvo, a pobjedu su odnijele iskusnije djevojke. Varaždinke ove sezone nastupaju bez Malobabić, ali zato je tu Petek, koja je svojoj ekipi donijela dvije pobjede. Franović je osigurala jednu, dok je pobjedu za Starr ostvarila Kovaček.

Mlađahna ekipa Hodošana nije imala previše šansi protiv Bjelovara (1:3), koji se za novu sezonu pojačao s Ramić i Šantek.

HEP Superliga (M), 1. kolo: Starr - Dugo Selo odgođeno, Srdoči - Pula 3:0, Split - Libertas Marinkolor 0:3, Vodovod - Cibalia 3:1, Požega - Slavonski Brod 3:0, Donat - Zagreb 0:3

HEP Superliga (Ž), 1. kolo: Crikvenica - Malinska Dubašnica 2:3, Aquaestil - dr. Časl 1:3, Mladost - TIS 2:3, Varaždin - Starr 3:1, Pula - Vrsar 2:3, Hodošan - Bjelovar 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!