Nogomet

Nevistić: 'Danci su favoriti, ali ne pobjeđuje uvijek bolji i bogatiji'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.09.2020.
Nevistić: 'Danci su favoriti, ali ne pobjeđuje uvijek bolji i bogatiji'
Foto: Pixsell

Povratnik s posudbe iz Varaždina i nasljednik Ivora Pandura na klupi, Ivan Nevistić, nada se i vjeruje kako će Rijeka imati dobru priliku u Danskoj i izboriti prolazak u skupinu Europske lige...

Ivan Nevistić napokon je dočekao priliku na vratima Rijeke. Nakon sjajnih nastupa na posudbi u Varaždinu, vratio se u Rijeku, a kada je Ivor Pandur otišao u Veronu, ugrabio je jedinicu.

S Rijekom je izborio prolaz u play-off Europske lige izbacivši ukrajinski Kolos u pravoj drami.

"Teška utakmica i za one koji su je gledali i živcirali se. Nije bilo posla i onda se dogodi onaj zicer u zadnjim trenucima, srećom nisu pogodili. Znali smo kako nam jedino mogu zabiti, ali odigrali smo dobru utakmicu i što je bitno, jako dobro smo se prilagodili na uvjete kada je krenula kiša. Imam dosta iskustva s posudbi i znam kako se ponašati u situacijama kada nemaš posla i onda dođe ta lopta ubojica. Ja ipak više volim one utakmice u kojima imam posla, kad sam zagrijan", priča Nevistić za Sportske novosti.

Na Rujevici nije bilo lako igrati, kiša je stvarala velike probleme, a Nevistić tvrdi kako nikada nije igrao u tako ekstremnim uvjetima, a u svemu najvažnije je zadržati glavu čistom i biti koncentriran.

"Vratar mora biti dobrih fizičkih predispozicija, ali prije svega mora imati glavu, ona je najbitnija. Livaković je na ovim prostorima kompletan u svemu i svima uzor, po ponašanju, odnosu prema poslu i prije svega kvaliteti."

Da je došlo do kaznenih udaraca, Nevistić je imao otprilike sliku kako Ukrajinci pucaju.

"Za svakog igrača znam kako puca, imamo analitičara koji nam sve pripremi i kaznene udarce i slobodnjake. Pripremajući se za susret protiv Kolosa, vidio sam da svi Ukrajinci slično pucaju i da čekaju vratara do posljednjeg trenutka. Tu je bitno ostati miran, tako je i Krstanoviću jednom Sluga obranio kazneni udarac."

Možda će mu to trebati i protiv Kopenhagena.

"Danci su favoriti, ali bio je i Aris protiv Kolosa. U jednoj utakmici sve je moguće, ne pobjeđuje uvijek bogatija i bolja momčad, u tome i je draž. Mi imamo veliku želju i napravit ćemo sve za te skupine Europske lige."

Nevistić ističe kako ima dobar odnos s Prskalom i Nwolokorom, a naglašava i odličan rad trenera vratara Gojka Mrčele.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!