Tenis

Petra Martić jedina ostala u igri, skoro dva sata za pobjedu protiv Japanke

Mihaela Bradovski • utorak, 29.09.2020.
Petra Martić jedina ostala u igri, skoro dva sata za pobjedu protiv Japanke

Petra Martić izborila je nastup u drugom kolu Roland-Garrosa i bit će jedina hrvatska predstavnica u singlu kojoj je to uspjelo...

Nakon što su Marin Čilić, Borna Ćorić i Donna Vekić ispali već u prvom kolu Roland-Garrosa, od hrvatskih predstavnika u singlu ostala je samo Petra Martić. Martić je za razliku od njih uspješno odradila posao i uzela je pobjedu u dva tijesna seta protiv Misaki Doi.

Martić nije imala lagan posao. Borila se Doi do samog kraja i stvarala velike probleme Petri koja je slavila sa 7:6, 7:5 za 110 minuta igre što dovoljno pokazuje koliko je težak posao imala.

Japanka je odlično otvorila meč i poveo je s 3:0, imala je i break loptu za dvostruki break, ali nakon što je nije iskoristila, Martić je stigla do breaka i vratila se u set poravnavši na 3:3. Do kraja seta obje ihračice dobro su držale svoj servis i odluka je pala u 13. igri. tamo je Petra povela s 4:0 i nije dopustila Doi da se vrati u set.

Nakon što je uzela tie-break sa 7:2, Martić je odmah napravila break na startu drugog seta. Povela je s 3:0, međutim kao što je Doi takvu prednost ispustila u prvom setu, ispustila ju je i Petra u drugom. Razlika je bila u tome što je Martić na kraju seta ipak došla do još jednog breaka, ovaj put za pobjedu 7:6, 7:5.

U drugom kolu Petra će igrati protiv Veronike Kudermetove, 42. igračice svijeta koja je u dva seta svladala Pauline Parmentier. Martić i Kudermetova sastale su se prošle godine u Wuhanu, a Petra je bila bolja sa 6:3, 6:1.

Roland-Garros, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 13) - Misaki Doi (Japan) 7:6(2), 7:5

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!