Nogomet

Ferencvaros izdržao i prošao u grupnu fazu Lige prvaka, totalni krah Belgijaca u Kijevu

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2020.
Ferencvaros izdržao i prošao u grupnu fazu Lige prvaka, totalni krah Belgijaca u Kijevu

Poznata su prva tri sudionika grupne faze Lige prvaka kroz kvalifikacije. Kijevski Dynamo, Ferencvaros i Olympiakos igrat će u elitnom natjecanju...

Kijevski Dynamo nije imao problema u borbi za grupnu fazu. Gent jednostavno ne podsjeća na prošlosezonsku momčad kada je igrao jako dobro, ove sezone situacija je potpuno suprotna i bilježi loše rezultate.

Tako je nakon poraza na svom terenu protiv Kijevljana 2:1, u Ukrajinu otputovao nadajući se kako može napraviti veliki rezultat i tako ujedno i okrenuti sezonu, međutim upisao je uvjerljiv poraz 3:0.

Vitalij Bujalskij je već u devetoj minuti doveo domaćina u vodstvo, u 36. je Carlos De Pena povisio na 2:0 da bi točku na i stavio Gerson Rodrigues.

Olympiakos je prošao u grupnu fazu s ukupnih 2:0 protiv ciparske Omonije. U prvom susretu na svom travnjaku Grci su upisali pobjedu da bi u uzvratu odigrali 0:0.

Iako je bilo 0:0, nije bilo nikakve dvojbe tko će dalje. Grci su se itekako ispromašivali u uzvratu, briljirao je domaći vratar Fabiano koji je bio nesavladaiv.

Nula je bila i u Budimpešti što ide u prilog Ferencvarosu koji je u prvom susretu u Norveškoj remizirao 3:3 s Moldeom. U uzvratu su gosti bili opasniji što je i logično s obzirom da su hvatali "zaostatak", ali nisu došli do gola.

Ferencvaros je čekao 25 godina na Ligu prvaka i napokon ju je dočekao.

Liga prvaka, play-off:
Dynamo Kijev - Gent 3:0 (2:1)
Omonia - Olympiakos 0:0 (0:2)
Ferencvaros - Molde 0:0 (3:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!