Košarka

Lakersi uvjerljivo otvorili finalnu seriju, Heat više brinu ozljede Dragića i Adebaya

Branimir Korać • četvrtak, 01.10.2020.
Lakersi uvjerljivo otvorili finalnu seriju, Heat više brinu ozljede Dragića i Adebaya

Los Angeles Lakersi lako su slavili u prvoj utakmici finala NBA lige. Protiv Miami Heata bili su uvjerljivi i odnijeli su pobjedu 116:98...

Los Angeles Lakers - Miami Heat 116:98 (1-0)

Bilo je lako, brzo i bezbolno za Lakerse. Jedna od najlakših utakmica za Lakerse uopće u ovom doigravanju. Miami nije bio kao u utakmicama doigravanja na Istoku, stigle su ga i ozljede te je kraj susreta dočekao bez dvojice važnih igrača od kojih je jedan možda izgubljen do kraja sezone.

Anthony Davis i LeBron James bili su dominantne figure i potvrdili su se još jednom kao najdominantniji duo u košarkaškom svijetu danas, jednostavno gotovo nezaustavljiv.

Miami je ostao vjerojatno do kraja sezone bez Gorana Dragića što je velik udarac, stradalo je stopalo i teško je za očekivati njegov povrata,. On je igru napustio već u drugoj dionici, a ubrzo je prema svlačionici krenuo i Bam Adebayo kojem je stradalo rame, ali njegova ozljeda je lakša.

LeBron je dosad u finalima imao 1-8 u prvim utakmicama, ali ovo je bilo nešto sasvim drugo, u svakom slučaju najlakše otvaranje finalne serije koje je imao u karijeri.

Lakersi su imali skoro 20 skokova više, ubacili su 15 trica, vodili i više od 30 poena razlike, nanjušili su krv kada je Heat počeo padati i nisu popuštali sve dok nije postalo jasno da ih protivnik ne može dostići.

Početak je bio dobar za Miami, Heat je poveo 23:10, ali sve poslije toga bilo je u znaku Jamesa, Davisa i društva. Tih plus 13 bio je znak za buđenje, zvono za početak finalne serije i nakon toga Lakersi su nadalje igrali na nekoj drugoj razini.

"Puno smo bolji od ovoga što smo pokazali, ali svaka čast Lakersima. Mi se moramo puno bolje pripremiti za sljedeću utakmicu", rekao je Erik Spoelstra.

Davis je susret završio s 34 poena, devet skokova i pet asistencija, a James s 25 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Kod Miamija Jimmy Butler upisao je 23 poena i pet asistencija, a Kendrick Nunn s klupe je dodao 18 poena i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!