Nogomet

UEFA vraća navijače na tribine u europskim natjecanjima

Matej Kačan • četvrtak, 01.10.2020.
UEFA vraća navijače na tribine u europskim natjecanjima
Foto: Pixsell

Nakon što su pojedini nacionalni savezi već u svojim ligama dozvolili gledatelje na tribinama, isto će dopustiti i UEFA u svojim europski natjecanjima, počevši već od reprezentativnih susreta sljedećeg tjedna...

Već od sljedećeg tjedna i reprezentativnih akcija, UEFA će u svojim natjecanjima dozvoliti navijače na tribinama. Uvjeti su oni o kojima se pričalo danima, na tribine će moći 30 posto kapaciteta stadiona i za početak neće biti gostujućih navijača.

Tako europska krovna organizacija više ne priječi dolazak gledatelja, ali će i dalje sve ovisiti o lokalnim zakonima pojedine države. U petak će se objaviti raspored Lige prvaka kojoj je u četvrtak održan ždrijeb, a klubovi su već obaviješteni o odluci o navijačima.

Ova se odluka tiče i hrvatske reprezentacije koja u sljedećem prozoru dočekuje Švedsku 11. listopada i Francusku 14. listopada na Maksimiru, a odluka bi mogla utjecati i na podršku gledatelja Dinamu i Rijeci ako uđu u grupnu fazu Europske lige.

Hrvatski nogometni savez u najkraćem će roku obavijestiti javnost o tomu kako će ovu odluku Uefe provesti u kontekstu predstojećih utakmica Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) koje se igraju na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin komentirao je odluku o povratku gledatelja:

"Današnja odluka je razboriti prvi korak koji stavlja zdravlje navijača na prvo mjesto i poštuje zakone u svakoj zemlji. Dok imamo zajedničkog neprijatelja u obliku COVID-a, različite zemlje imaju različite pristupe i različite izazove u svakom trenutku."

"27 zemalja već dopušta navijače do neke brojke. Ova odluka omogućit će smisleni pristup od zemlje do zemlje, umjesto od natjecanja do natjecanja, što je navijačima bilo teško razumjeti. U ovim teškim vremenima, važno je donijeti još nade i strasti u živote nogometnih navijača i pozvati ih da se ponašaju odgovorno, da poštuju higijenske mjere koje postoje zbog zaštite njihovog zdravlja i zdravlja drugih navijača tog kluba ili reprezentacije", stoji na stranicama HNS-a

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!