Tenis

Pliškova ispala od Ostapenko, 415. igračica svijeta šokirala Slovenku Juvan

Matej Kačan • četvrtak, 01.10.2020.
Pliškova ispala od Ostapenko, 415. igračica svijeta šokirala Slovenku Juvan

Drugo kolo Roland-Garrosa u ženskoj konkurenciji je u četvrtak donijelo neka veća iznenađenja, a u turniru više nemamo drugu nositeljicu Karolinu Pliškovu koja je ispala od Jelene Ostapenko...

Veliko iznenađenje imali smo već u prvom meču dana u ženskoj konkurenciji Roland-Garrosa. Druga nositeljica Karolina Pliškova poražena je za samo sat i 10 minuta igre od strane Jelene Ostapenko koja je lako s 2-0 porazila favoritkinju.

Nakon 6:4 u prvom setu, u drugom je Čehinja potpuno pala te nije pružila pravi otpor u drugom setu kako bi se vratila u meč, već Latvijka kao 43. igračica svijeta prolazi u šesnaestinu finala.

U isto vrijeme je mnogo uspješnija bila Petra Kvitova. Sedma nositeljica je obranila češku čast te je s dva puta po 6:3 eliminirala Jasmine Paolini za sat i 25 minuta igre.

Među 32 najbolje plasirala se i četvrta nositeljica Sofie Kenin koja je uz manje probleme preokretom svladala Rumunjku Bogdan sa 3:6, 6:3 i 6:2, kao i njena sunarodnjakinja Collins koja je deklasirala Dankinju Tauson.

Iznenađenje je priredila Leylah Fernandez. Kanađanka je s 2-1 svladala Slovenku Polonu Hercog, a iznenađenje nakon muke u prvom setu nije dozvolila Arina Sabalenka. Bjeloruskinja je nakon sat vremena uzela prvi set s 8:6 u trinaestoj igri, a u drugom je bila sigurna sa 6:0.

Dosta rano je svoj nastup završila i 29. nositeljica Sloane Stephens koju je izbacila Paula Badosa sa 6:4, 4:6 i 6:2, dok je Rumunjka Tig izbacila još jednu Amerikanku, Christinu McHale sa 6:4 i 6:3.

Ons Jabeur je kao 30. nositeljica bila sigurna protiv Japanke Nao Hibino sa 7:6 (4) i 6:4, a loš slovenski dan je upotpunio i poraz Kaje Juvan koju je iznenadila 415. igračica svijeta Clara Burel sa 7:6 i 6:2.

I druga Pliškova je ispala iz turnira, ali je poraz Kristyne Pliškove od Gabriele Muguruze ipak očekivan jer je Španjolka među najboljima na svijetu i Čehinji je dozvolila tek pet gemova za 6:3 i 6:2.

Alison Van Uytvanck je načeta ozljedom slabo igrala protiv Irine Bare pa je pri 6:1 i 4:0 za Rumunjku predala, a domaću predstavnicu Alize Cornet je sa 6:4 i 7:6 izbacila Kineskinja Shuai Zhang. Njemački dvoboj Siegemund - Goerges je pripao prvoj koja je preokrenula 6:1 u prvom setu za svojih 6:1 u drugom i 6:3 za pobjedu.

Posljednji meč dana donio je posljednje iznenađenje i kraj za Elenu Ribakinu. Kazahstanka je izgubila prvi set od domaće predstavnice Fione Ferro, ali je uspjela sa 6:4 izboriti treći set. No, izostala je prava reakcija pa Francuskinja sa 6:2 u trećem setu ide dalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!