Nogomet

Debeljuh strijelac za Cluj, Ozobić izbacio Antolića i Juranovića

Matej Kačan • petak, 02.10.2020.
Debeljuh strijelac za Cluj, Ozobić izbacio Antolića i Juranovića

U doigravanju Europske lige smo na nekoliko terena imali priliku pratiti hrvatske nogometaše, a neki od njih su bili među junacima svojih ekipa u plasmanu u skupine natjecanja...

Prvi susret dana u doigravanju Europske lige su odigrali rumunjski Cluj i finski KuPS i time je Cluj dobio čast da bude prva ekipa dana koja je osigurala natjecanje u skupinama. Brzo su Finci pali i bilo je 3:0 nakon 56 minuta, a sudjelovao je i Gabriel Debeljuh golom za 2:0 u 42. Na kraju je završilo 3:1.

Dalje je prošao i azerbajdžanski Qarabag koji je u gostima svladao poljsku Legiju iz Varšave. Susret je obilovao hrvatskim nogometašima, a najviše se istaknuo Filip Ozobić koji je zabio gol za konačnih 3:0 i ispadanje ekipe Domagoja Antolića koji je igrao 63 minute i Josipa Juranovića koji je imao punu minutažu.

Hrvatski dvoboj smo imali i u Ateni gdje su snage odmjerili AEK i Wolfsburg. Marko Livaja je dobio posljednjih pola sata kod domaćina koji je slavio s 2:1 preokretom i golovima Simoesa i Ansarifarda nakon što su Nijemci poveli preko Mehmedija krajem prvog dijela. Josip Brekalo je odigrao 79 minuta za goste.

Nakon izbacivanja Hajduka, turski Galatasaray nije došao do skupina. Turke su izbacili Rangersi koji su u svom Glasgowu bili bolji s 2:1, a Borna Barišić je asistirao Tavernieru za drugi gol Škota u 59. za 2:0..

Klubovi iz regije su bili polovični pa je Sarajevo Miličevića i Oremuša poraženo od Celtica s minimalnih 1:0 golom Edouarda, dok je Crvena zvezda u gostima slavila protiv armenskog Ararata s 2:1.

Od zvučnijih susreta je svu silu pokazao Tottenham koji je s moćnih 7:2 na svom stadionu deklasirao Maccabi Haifu. Već do poluvremena je bilo 4:1 uz dva gola Lo Celsa, a u nastavku je još dva dodao Harry Kane za svoj hat-trick te Dele Alli posljednji za 7:2.

Pravu dramu su odigrali Rio Ave Tonija Borevkovića i Nikole Jambora te talijanski velikan Milan. Portugalci su u prvih 90 minuta uspjeli nadoknaditi zaostatak i s 1:1 ući u produžetak, a tamo je domaćina u trans bacio Gelson.

No, u sudačkoj nadoknadi nakon 120. minute je tragičar ispao baš hrvatski igrač Borevković. On je u svojih 16 metara igrao rukom te je zaradio crveni karton, a penal je realizirao Calhanoglu i tako rastužio Portugalce koji su bili na rubu prolaska.

Otišlo se zato u izvođenje penala, a to je tek ponudilo neviđenu dramu. Prvih 14 izvođača u sedam serija je bilo precizno, a u sljedećih osam je bilo čak šest promašaja. U 11. seriji smo vidjeli i izvođače iz prve jer je Rio Ave završio susret s desetoricom, a sve je odlučeno u 12. seriji kad je Kjaer pogodio, a Aderlan promašio svoj pokušaj za prolazak Milan.

Europska liga, play-off:
Cluj - KuPS 3:1
Legia - Qarabag 0:3
AEK - Wolfsburg 2:1
Rangers - Galatasaray 2:1
Tottenham - Maccabi Haifa 7:2
Rio Ave 2:2 (p. 8:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!