Košarka

Mazalin i Sesar: 'Pretvoriti Zadrove mane u svoju prednost'

Matej Kačan • subota, 03.10.2020.
Mazalin i Sesar: 'Pretvoriti Zadrove mane u svoju prednost'
Foto: Pixsell

Najavu susreta Gorice i Zadra su dali i predstavnici domaćeg kadra, trener Josip Sesar i igrač Lovro Mazalin koji žele odigrati dobru utakmicu i napasti mane Zadra...

Košarkaše Gorice čeka jedna od najvećih utakmica sezone u domaćoj ligi. U goste Gorici dolaze košarkaši Zadra, a susret su za službene klupske stranice najavili igrač Lovro Mazalin i trener Josip Sesar.

"Nemamo za sada neka velika očekivanja. Igramo utakmicu po utakmicu. Dobro radimo i dobro treniramo. Znamo da je Zadar ekipa s puno većim budžetom, da igra ligu iznad nas tako da mi ulazimo u utakmicu hladne glave bez pritiska i dat ćemo sve od sebe da im se dobro suprotstavimo", kazao je Mazalin.

Gorica je u posljednjem susretu prije koronavirusa pobijedila Zadar, ali se Mazalin ne zanosi i skromno najavljuje utakmicu te ne želi izravno reći da Gorica ide na pobjedu.

"Sad imamo bitno drukčiju ekipu kao i oni uostalom. Bit će jedna zanimljiva i borbena utakmica, to je sigurno. Pobjednika će odlučiti detalji. Još uvijek ne znamo sto posto hoće li ili neće igrati. Mi se na to ne obaziremo, trenutno nas to ne interesira jer moramo igrati svoju igru ??bez obzira na to tko je na drugoj strani parketa. Ako Planinića neće biti to bolje za nas."

Trener Josip Sesar je analizirao dojmove iz prva dva susreta u kojem je Gorica imala težak raspored, ali se nastavlja jednako teško protiv jednog od favorita lige.

" Imali smo jako težak raspored, Split doma i Zabok u gostima gdje prijašnjih godina nismo baš bili briljantni. U svakom slučaju dvije dobre pobjede i pobjedom u Zaboku potvrdili smo dva boda protiv Splita. Mislim da dosta dobro radimo, iz treninga u trening sve to skupa bolje izgleda. Međutim, definitivno će trebati vremena da sve legne na svoje mjesto, ipak je tu 7 novih igrača. S obzirom na pripremni period gdje smo dosta improvizirali ipak možemo biti zadovoljni."

Par riječi i o protivniku:

"Zadar je jako dobro postavio momčad s hrvatskim izbornikom Mršićem kao trenerom, a tamo je i naš prošlogodišnji pomoćni trener Perinčić koji nas dobro poznaje. Kod njih je problem kao i kod nas što nisu imali prave pripreme i prave sparing partnere niti dovoljan broj utakmica nego su se više kroz treninge morali pripremati. Protiv Šibenika odigrali su jako dobru utakmicu od početka do kraja. Protiv Cibone imali su dva lica, nešto kao mi protiv Splita. Imaju puno dobrih strana, prije svega sjajni napadački arsenal preko Mavre, Junakovića, Vukovića i ostalih. Moramo naći njihove slabije strane i pokušati ih napasti. Dakle, neke njihove uvjetno rečeno mane moramo kapitalizirati i pretvoriti u našu prednost ako je to moguće."

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!