Tenis

Dodig i Polašek bez prolaska u četvrtfinale Roland-Garrosa

Branimir Korać • nedjelja, 04.10.2020.
Dodig i Polašek bez prolaska u četvrtfinale Roland-Garrosa

Hrvatsko-slovačka kombinacija Ivan Dodig/Filip Polašek, nije uspjela izboriti nastup u četvrtfinalu Roland-Garrosa. Bolji su bili Frederik Nielsen i Tim Puetz u tri seta...

Vrlo zanimljiv dvoboj, ali s lošim ishodom za Ivana Dodiga i Filipa Polašeka odigran je u osmini finala Roland-Garrosa. Dodig i Polašek upisali su poraz nakon dva sata i 15 minuta igre od Frederika Nielsena i Tima Puetza.

Peti nositelji u dva gema u trećem setu spašavali su meč lopte, ali na kraju nisu uspjeli izvući i meč te napraviti veliki preokret iako su prijetili potpunim povratkom.

U prvom setu imali su priliku kod 5:4 kada su došli do prve set lopte, ali nisu je iskoristili. Odmah nakon toga gube servis i Nielsen i Puetz uzimaju prvi set sa 7:5.

Drugi set protekao je mirno do same završnice. Nijedan par nije uspio doći do set lopte sve do 12. gema kada Dodig i Polašek stižu do 15:40 i ujedno set lopte. Odmah je koriste i ulazi se u treći set.

Tamo se odvijala prava drama. Dodig i Polašek krenuli su vrlo loše i Nielsen i Puetz brzo su poveli s 4:0. Imali su i 15:40 za trostruki break, ali Dodig i Polašek spašavaju. Nakon 5:1 kreću problemi za Nielsena i Puetza koji nikako ne mogu dovršiti posao.

Dodig i Polašek smanjili su na 5:4, imali su tu i dvije break lopte za potpuni povratak, ali nisu ih realizirali i Nielsen i Pietz koriste četvrtu meč loptu ukupno za prolazak u četvrtfinale.

Šteta zbog lošeg ulaska u treći set, Dodig i Polašek definitivno su imali priliku, bolji su par, ali nisu je iskoristili.

Roland-Garros, osmina finala:
Frederik Nielsen/Tim Puetz (Danska/Njemačka) - Ivan Dodig/Filip Polašek (Hrvatska/Slovačka, 5) 7:5, 5:7, 6:4

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!