Sportnet

Koolhof i Mektić u četvrtfinalu Roland-Garrosa

Matej Kačan • nedjelja, 04.10.2020.
Koolhof i Mektić u četvrtfinalu Roland-Garrosa
Foto: Pixsell

Usprkos prekidu meča u ključnim trenucima drugog seta, Nikola Mektić i Wesley Koolhof su ipak stigli do četvrtfinala Roland-Garrosa slavljem protiv šestih nositelja Herberta i Mahuta...

Niti domaća kombinacija Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta nije zaustavila Nikolu Mektića i Wesleyja Koolhofa na putu prema završnici Roland-Garrosa. Koolhof i Mektić su u četvrtfinalu nakon pobjede nad šestim nositeljima.

Odužio se meč zbog prekida u ključnim trenucima drugog seta, ali ni to nije zasmetalo devetim nositeljima, kao ni Mahutovo nesportsko ponašanje i pljucanje zbog kojeg je dobio više sudačkih upozorenja. Hrvatsko-nizozemska kombinacija je u meč krenula silovito.

Odmah su uzeli servis Francuzima i poveli s 2:0, a onda to i ponovili za 4:1 i mirno priveli set kraju za 6:2 u samo 37 minuta igre. Drugi set je ipak bio mnogo tvrđi. Nitko nije gubio svoj servis te se išlo u trinaestu igru gdje su opet Mektić i Koolhof otvorili bolje.

Napravili su dva mini-breaka i poveli s 4:1, ali se Francuzi vraćaju do 5:3, a onda je uslijedio prekid. No, prekid je očito poremetio Francuze koji su odmah nakon izgubili svoj servis za 6:3, a onda su Mektić i Koolhof potvrdili prednost za pobjedu.

U četvrtfinalu bi trebali imati nešto lakši posao jer će igrati protiv američke kombinacije Monroe/Paul koja je svoju opasnost pokazala pobjedama protiv četvrtih nositelja Kubot/Melo i Cuevasa i Lopeza koji su izbacili Krajiceka i Franka Škugora.

Roland-Garros, osmina finala parova:
Nikola Mektić/Wesley Koolhof (9) - Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert (6) 6:2, 7:6

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!