Tenis

Pavić i Soares nakon velike borbe prošli u polufinale Roland-Garrosa

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.10.2020.
Pavić i Soares nakon velike borbe prošli u polufinale Roland-Garrosa
Foto: Pixsell

Mate Pavić i Bruno Soares nastavljaju rušiti protivnike redom u Parizu. Osvajači US Opena u osmini finala svladali su u tri seta Rajeeva Rama i Joea Salisburyja...

Hrvatska će imati predstavnika u polufinalu konkurencije parova na Roland-Garrosu. Mate Pavić i Bruno Soares nastavili su s odličnim nastupima na Grand Slam turnira plasmanom u polufinale.

Iza njih je sjajan US Open na kojem su dominirali i uzeli titulu, a sada su na dva koraka do titule i u Parizu te spajanja dva velika rezultata.

U četvrtfinalu Roland-Garrosa svladali su Rajeeva Rama i Joea Salisburyja s 4:6, 6:4, 7:5, još jednom su bili najbolji u ključnim trenucima kada se meč lomio.

Ulazak u meč nije bio najbolji i izgubili su prvi set sa 6:4 nakon što su u trećem gemu izgubili servis. Imali su priliku za povratak kod 5:4 kada su došli do 30:40, ali Ram i Salisbury ipak uzimaju set.

U drugom setu bila je drugačija priča iako su se u dva navrata Pavić i Soares našli u problemima, spasili su break lopte i onda u samoj završnici seta iskoristili treću break loptu kod 5:4 te uzeli set sa 6:4.

U trećem setu Pavić i Soares preživjeli su kritični sedmi gem gdje su gubili 0:40 i na kraju kod 6:5 koriste prvu meč loptu za prolaz u polufinale.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Mate Pavić/Bruno Soares (Hrvatska/Brazil, 7) - Rajeev Ram/Joe Salisbury (SAD/Velika Britanija, 3) 4:6, 6:4, 7:5

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!