Nogomet

Majer: 'Uvjeren sam da smo kvalitetniji od svih protivnika u skupini'

Mihaela Bradovski, hns.family • ponedjeljak, 05.10.2020.
Majer: 'Uvjeren sam da smo kvalitetniji od svih protivnika u skupini'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nastavlja s kvalifikacijama i mora ići na sve pobjede...

Lovro Majer jedan je od onih igrača mlade U-21 reprezentacije koji se mogu pohvaliti činjenicom da predstojeće dvoboje sa San Marinom i Grčkom dočekuju u odličnoj formi.

Majer je među najboljim igračima Dinama na početku nove sezone.

"Mislim da sam u jako dobrom fizičkom stanju, osjećam se bolje nego ikad. Kad je u pitanju rasplet kvalifikacija, uvjeren sam da smo kvalitetniji od svih protivnika u skupini. Našom krivicom zakomplicirali smo si situaciju, ali uvjeren sam da možemo slaviti u sve četiri utakmice. Pritom ništa ne želim preuveličavati, jednostavno smatram da smo bolji od svih suparnika. Međutim, u svim utakmicama do kraja kvalifikacijskog ciklusa moramo biti momčad kao što smo bili protiv Grčke u Varaždinu. Neće biti jednostavno, ali mislim da ćemo se na kraju kvalificirati na Euro", kaže Majer koji ne radi razliku u pripremi za utakmice protiv San Marina i Grčke.

"Objektivno gledajući, San Marino je puno slabija momčad od Grčke, ali meni osobno nema prevelike razlike u pripremi za te dvije utakmice. Uvjeti za treniranje su jako dobri, radujemo se utakmici i to je to. Ne smijemo podcijeniti San Marino, a za Grčku se moramo jako dobro pripremiti. Ponavljam, moramo biti momčad, samo u tom slučaju možemo ostvariti željeni cilj."

Lovro se raduje činjenici da se gledatelji vraćaju na nogometne stadione.

"Ozračje na tribinama nas igrače čini još boljima. Nogomet, na žalost, još uvijek nije ono što je bio prije korone, ali mislim da će se sve brzo vratiti u normalnu. Dok se to ne dogodi, moramo izvlačiti najbolje iz ovoga što imamo."

Dinamo europski put nastavlja u Europskoj ligi, a Majer smatra da modri mogu proći skupinu.

"Dobili smo dobru skupinu, nije lagana, ali vjerujemo u prolaz. Općenito smo zadovoljni ždrijebom, CSKA je kao prvi nositelj dobra momčad i neće nam biti jednostavno, Feyenoord je najveća nepoznanica, a Wolfsberger bi, objektivno, trebao biti najslabiji protivnik u skupini. Kvalitetni smo, dižemo se iz utakmice u utakmicu i mislim da su ispred nas dobre stvari", zaključio je Majer.

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!