Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Bye Bye Bill

Matej Kačan • utorak, 06.10.2020.
Any Given Tuesday: Bye Bye Bill

Krnji vikend NFL-a ipak je obilježio jedan događaj nakon samih utakmica. Čovjek koji je iz Texansa poslao Deandrea Hopkinsa, a onda i zaredao s četiri poraza, Bill O'Brien je otpušten...

A toliko sam blizu bio da ovog tjedna ne spomenem razmjenu DeAndrea Hopkinsa u kontekstu novog poraza. Štoviše, zavjetovao sam se na to i plan je bio da pobjedu Vikingsa nad Texansima sagledamo u kutu koronavirusa koji polako ometa ligu.

No, Texansi su četvrtim porazom odlučili prekinuti torturu s Billom O'Brienom koji je nakon šest godina kao trener i tek nekoliko mjeseci kao generalni menadžer Texansa morao pokupiti svoje prnje i rupicu na bradi i odseliti iz Texasa.

Jednostavno, nikad nije oformio pobjedničku momčad oko Deshauna Watsona i to je kad-tad morao platiti. U siječnju je dobio sve ključeve u ruke, a napravio je komediju i sprdnju od poteza oko Hopkinsa zbog kojeg su mu se rugali svi. I to bi preživio da ga je pratio rezultat, ali Texansi na početku sezone ne liče ni u šta.

No, hajdemo mi na sretnije teme. Čak je i Hopkins sam poručio da nikome ne želi zlo i ne likuje nad sudbinama. Vikingsi su se oporavili od zatvaranja svojih prostorija te su došli do prve pobjede u gore spomenutom dvoboju, a oni kod kojih se sva i zakuhalo, Titansi, imaju drugi test u nizu s nula pozitivnih i uskoro bi trebali krenuti s aktivnostima.

Kako je bilo i očekivano, susret Titansa i Steelersa pomaknut je za tri tjedna i ovo je prvi put od 2017. da je NFL morala odgađati utakmice. Steelersi ili Titansi su zbog toga odgodili svoj prvi poraz te su "bez borbe" zadržali epitet neporažene ekipe kojih ima samo šest.

Odgođen je bio i još jedan susret, ali ne za mnogo. Susret prvaka Chiefs i Patriotsa se trebao odigrati u nedjelju, ali je zbog koronavirusa kod Cama Newtona pomaknut na ponedjeljak i Patriotsi su na teren morali dan kasnije bez glavne zvijezde.

Ostali smo tako uskraćeni za dvoboj Cam vs. Pat, a ostalo je zanimljivo popratiti ima li Bill Belichick odgovor u obrani na napad Chiefsa. Ispostavilo se da ima pa je prvake limitirao na 26 poena, a Mahomesa na "samo" dva TD-a i 236 yardi, ali napad bez Cama nema talent i sustav sam od sebe ne može zabiti dovoljno pa su Patsi ostali na tek deset poena.

Tako su Chiefsi ostali neporaženi u AFC-u, a u stopu ih prate i Billsi. Oni su nanijeli drugi poraz Raidersima, a i pad Josha Allena na ruku je prošao bez teških posljedica pa i ovaj vikend možemo upisivati samo plusiće u tekicu bizona.

U NFC-u su neporažene ostale dvije ekipe koje nastavljaju oduševljavati. Packersi su opet bili bez Davantea Adamsa, ali su i takvi opravdali status favorita protiv Falconsa koji se u četvrtom porazu bar mogu pohvaliti da ovaj put nisu bili žrtve nekakvog epskog preokreta jer su već na poluvremenu gubili 20:3.

Falconsi su zabili samo što je izrudario Todd Gurley, dok je Matt Ryan ostao bez TD-a. Zato je svoj posao odradio Aaron Rodgers koji je pronašao novu omiljenu metu u Robertu Tonyanu koji se može podičiti s tri uhvaćena TD-a.

Miami Dolphinsi još čekaju na "Tua Time", debi svog rookie QB-a od čega se očekuju čuda, a za to vrijeme utakmice im krati Ryan Fitzpatrick koji će započeti i susret u petom tjednu. Dolphinsi su u međuvremenu skupili novi poraz od Seahawksa koji su na 4-0 uz Russella Wilsona koji je nadodao još dva TD-a i sad ih broji 16 u četiri susreta.

Sudbinu Billa O'Briena bi prema glasinama iz lige trebao slijediti još jedan bivši pomoćnik u Patriotsima, Matt Patricia. Duga je to povijest Belichickovih pomoćnika koji su neuspješni u rolama glavnog trenera, a Patricia je sa svojim Lionsima upisao treći poraz, i to od nimalo uvjerljivih Saintsa koji igraju kako im i 2-2 omjer nalaže: toplo-hladno.

Vidjeli smo ovog tjedna i pokoje uskrsnuće. Tko se još sjeća toga da je Odell Beckham Jr. nekoć bio najveća NFL zvijezda i ponajbolji hvatač lige? Većina sigurno ne jer u SAD moraš uvijek biti vruća roba, a Odell je odlaskom iz New Yorka u Cleveland uz slabije partije potpuno ohladio svoje dionice i publicitet.

No, osebujni Beckham se napokon ukazao s 81 uhvaćenim yardom i dva TD-a, a za to mu je trebao kolega Jarvis Landry koji se valjda jedini u tim Brownsima sjetio da imaju vrhunski talent u ekipi i pronašao je Beckhama iz trik akcije bacanjem za 37 yarda i TD. Kasnije je još jednog bacio i Baker Mayfield koji je ipak više toga dao trkačima i Brownsi su izgledali fantastično protiv Cowboysa.

Naravno, dio toga ide i obranu protivnika koji je ispod svake razine i na 1-3 je omjeru, ali svakako moramo zapisati to da tvornica tuge i dalje stoji na štrajku i Brownsi upisuju tri pobjede u nizu.

Nakon prvog tjedna bez poraza, do prve pune pobjede stigli su i Bengalsi te je tako Joe Burrow probio led. Za to mu je trebala pobjeda protiv Jaguarsa kojima samim po sebi ne treba pridavati previše pažnje, ali je lijepa ta jedinica u rubrici pobjeda za Bengalse od kojih smo navikli gledati sramote.

Kad smo kod sramota, ništa nova u New Yorku. Giantsi su protivnika zadržali na respektabilnih 17 poena, ali su sami zabili još impozantnijih devet, a Jetsi su u "El Tragicu" uspjeli biti momčad protiv koje su Broncosi upisali svoju prvu pobjedu. Da je još malo zadržimo na tragedijama, moramo spomenuti napad Bearsa.

Odluka da Mitch Trubisky ide na klupu, a da ga mijenja Nick Foles je obradovala svekoliki čikaški puk, ali samo do trenutka kad je susret s Coltsima krenuo. Od tada pa nadalje, oči su opet krvarile kao i u dosadašnjim utakmicama i Bearsi su ostali na 11 poena uz 19 primljenih.

Trebalo bi se posebno osvrnuti na susret Chargersa i Buccaneersa. Tom Brady se sve više privikava na novi sustav igre u kojem ipak dosta ovisi o njemu i mora mnogo bacati (46 upućenih, 30 pogođenih, pet TD za pet hvatača!), ali je prava priča Justin Herbert. Momak je ušao na mala vrata, ali u prve tri utakmice karijere ima fantastičan start, ravan onom Patricka Mahomesa prije koju sezonu.

Ipak, to Chargersima ne pomaže u pobjedama u ovom trenutku te su na 1-3, ali ohrabruje za budućnost koja je izgledala vrlo mutno kad je odlazio Phillip Rivers. Za kraj, spomenimo još i da Ravensima kriptonit uz Chiefse i još nekolicinu ekipa nisu i Football Teamsi iz Washingtona, te da su u u dvoboju osrednjih slavili Panthersi te su sebe podigli, a Cardinalse bacili na 2-2 omjer.

I to bi bilo to, do sljedećeg tjedna opraštamo se uz tradicionalni glazbeni broj:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!