Nogomet

Ante Erceg: 'Mierez je pokazao da mu je važna momčad, prepustio mi je penal da zabijem prvijenac'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.10.2020.
Ante Erceg: 'Mierez je pokazao da mu je važna momčad, prepustio mi je penal da zabijem prvijenac'
Foto: Pixsell

Osijek je projurio kroz Crikvenicu i lakoćom stigao do pobjede 5:1. Ante Erceg u tom susretu postigao je svoj prvi pogodak u dresu Osijeka...

Nikakvih problema Osijek nije imao na gostovanju kod Crikvenice. Već u prvoj polovici prvog poluvremena Osječani su domaćinu dali do znanja da će brzo riješiti prolazak u osminu finala Kupa Hrvatske.

"Zna se koliko ovakve utakmice znaju nekada biti teške i neizvjesne jer slabiji protivnici daju i više od svojih objektivnih mogućnosti protiv favorita. Dogovorili smo se s našim stručnim stožerom da bismo sve trebali riješiti u prvih dvadesetak minuta i tako je i bilo", rekao je Ante Erceg.

Osijekov je Splićanin postigao prvi pogodak u dresu ovog kluba i to iz kaznenog udarca. Očekivalo se da će loptu na bijelu točku namjestiti Mierez kao u dvije prethodne utakmice, ali ipak nije bilo tako…

"Pohvalio bih svakako Ramona jer se i danas vidjelo kakav je timski igrač i koliko radi za momčad. Prepustio mi je da pucam penal kako bih zabio svoj prvijenac. Pokazao je da ne gleda samo sebe, nego mu je važan učinak cijele ekipe i njegovih suigrača. Drago mi je i zbog njega što je opet zabio, kao i zbog činjenice da smo imali pet različitih strijelaca. No, najvažnije je da smo rutinski prošli i idemo dalje – do kraja", dodao je Erceg.

Anti se još nešto posebno sviđa u igri osječkog prvoligaša, a to je timski duh.

"Od prvog dana dolaska u Osijek sam vidio da svi ginu jedan za drugoga i naš je zajednički cilj poznat: osvajati trofeje. Pritom nije bitno tko će zabiti, no nekada ima i u tome nešto zbog samopouzdanja napadača, dakle i Ramona i mene i svih ostalih. Još jednom želim pohvaliti cijelu momčad i naš stručni stožer jer smo bili angažirani i ozbiljni. Ovaj smo ciklus zaključili s pobjedama u svim susretima, sada ćemo se nekoliko dana odmoriti i onda započeti pripreme za ogled s Lokomotivom."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!