Rukomet

Predstavljen Šola: 'Ne možemo biti rekreativni klub u Ligi prvaka i bojati se svakoga'

Branimir Korać • petak, 09.10.2020.
Predstavljen Šola: 'Ne možemo biti rekreativni klub u Ligi prvaka i bojati se svakoga'
Foto: Pixsell

Loši rezultati u dosadašnjem dijelu sezone doveli su do smjene na klupi PPD Zagreba. Igor Vori je bivši trener, a mijenja ga Vlado Šola.

Vedran Šupuković je u uvodu objasnio razloge zašto je došlo do smjene, jednostavno se osjetilo da nema dovoljnog napretka i da momčad gubi korak u borbi za prvih šest u Ligi prvaka.

"Nema tu neke velike filozofije. Izgubili smo neke utakmice koje nismo smjeli izgubiti. Budući da smo prije dolaska sada već bivšeg trenera rekli koji su ciljevi, a to je prolazak u finale SEHA lige te ulazak u šest u Ligi prvaka u skupini, a mi smo već u ranoj fazi sezone kompromitirali to. Nismo bili u finalu SEHA lige i imamo sva tri poraza u Ligi prvaka. Sam dojam poraza protiv Veszprema i Kiela je bio loš, Aalborg je ekipa koju moramo pobijediti ako želimo u drugi krug. Razgovarali smo svi s Vorijem i shvatili svi zajedno da je najbolje sporazumno se razići i s novim trenerom napraviti određeni šok. Slijedi nam Barcelona pa vrlo važna utakmica s Celjem, u ovoj godini imamo dva puta Celje i dva puta Zaporožje."

Šupuković vjeruje kako je dovođenje Šole dobar potez, a Šola je već bio kandidat za klupu.

"Šola je dugo u sustavu, bio je trener kineske momčadi i već ranije bi nam bio trener da nismo imali ugovor s Kinezima. Smatramo da je to najjednostavnije i najbezbolnije rješenje. Jednako je kao i bivši trener legenda hrvatskog rukometa."

Šola je svjestan koliko ga težak posao očekuje.

"Sigurno da nije ugodno naći se u situaciji kada nemaš previše vremena za upoznavanje ekipe, ali isto tako čast je biti trener Zagreba i s moje strane to se ne odbija. Dat ću sve od sebe, svo svoje znanje i umijeće dat ću ekipi. Vjerojatno ću se pet minuta upoznavati danas s ekipom i onda idemo s radom. Siguran sam da je i Vori kvalitetno radio, nadogradit ću to s nekim svojim idejama, nadograditi igru i težiti pobjedama. U prvom naletu bavit ćemo se sami sobom, usput ćemo se baviti i protivnicima, ali najvažnije je da prvo riješimo svoje probleme."

Start će biti pakleno težak, prvi protivnik je Barcelona u gostima.

"U Barceloni je svima teško, ne treba trošiti previše riječi o njoj. Mi do tada moramo pokrenuti proces, doći tamo i odigrati najbolje što možemo i fokusirati se na ono primarno, a to je Celje koje nam slijedi iza Barcelone."

Šupuković je prokomentirao i česte smjene trenera u hrvatskom prvaku.

"Tri godine sam tu, imali smo dosta trenera i nismo baš s tim sretni i zadovoljni. Imali smo najbolju namjeru i s Vorijem, ali gubili smo od Szegeda u 15. minuti deset razlike, pa smo Vardaru imali plus šest pa izgubili, onda protiv Meškova krenuli i vratili se pa opet izgubili, od Kiela isto vrlo lako. Ne možemo biti rekreativni klub u Ligi prvaka. Moramo braniti i nacionalni koeficijent, devet ih ima za Ligu prvaka, trenutno imamo zagarantiran status i za iduću sezonu, ali zajedno s Nexeom moramo ga braniti. Morali smo povući neki potez u svrhu konsolidacije i napraviti nešto da dođemo do šestog mjesta. Ne smijemo se dovesti u situaciju da se svakog bojimo."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!