Vodeni sportovi

Sinkovići još malo digli ritam i lakoćom prošli u finale

Branimir Korać • subota, 10.10.2020.
Sinkovići još malo digli ritam i lakoćom prošli u finale

Braća Sinković veslat će u finalu dvojca na Europskom prvenstvu u Poznanu. U polufinalu su bez problema doveslali do prvog mjesta u svojoj skupini i tako izborili nastup u finalu...

Martin i Valent Sinković rutinski su odradili polufinalnu utrku Europskog prvenstva i bez potrebe za odlaskom do krajnjih granica izborili su nastup u finalu.

Sinkovići su u svojoj skupini bili uvjerljivo prvi s gotovo tri i pol sekunde prednosti nad drugoplasiranim Talijanima. U finale idu još i Danci koji su zauzeli treće mjesto.

Od početka do kraja utrke hrvatski dvojac bio je na vrhu, kontrolirao situaciju i mirno održavao razliku nad Dancima pa onda Talijanima koji su bili prvi pratitelji.

Bila je to dosta sporija utrka od one koja je odrađena u B skupini polufinala, Sinkovići su odveslali 6:31.220 dok su u drugoj skupini čak četiri posade imale bolje vrijeme, a najbrži su bili Rumunji koji su odveslali 6:27.870.

Samo vrijeme Rumunja, Španjolaca i Nizozemaca potvrđuje kako u finalu neće biti jednostavno. Čak i Srbi koji su završili kao četvrti, ostvarili su bolje vrijeme od braće Sinkovići koji će u finalu morati dodatno pojačati ritam.

FOTO: Neven Fistrić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!