Tenis

Nadal pomeo Đokovića za svoju 20. Grand Slam titulu!

Matej Kačan • nedjelja, 11.10.2020.
Nadal pomeo Đokovića za svoju 20. Grand Slam titulu!

U sjajnom meču u finalu Roland-Garrosa je Rafael Nadal osvojio svoju 13. titulu u Parizu i 20. Grand Slam ukupno te se zlatnim slovima upisao u povijesne knjige na vrhu liste osvajača s Rogerom Federerom...

Najavljivao se kao možda i najvažniji dvoboj u povijesti tenisa, a ispao je jednosmjerna ulica. U dvoboju dva teniska dinosaura i velika rivala je Rafael Nadal pokazao Novaku Đokoviću da je Roland-Garros ipak njegov domaći teren te ga je s 3-0 ispratio s terena za dva sata i 43 minute igre.

U prva dva seta smo vidjeli rijetko viđenu dominaciju Nadala, pogotovo protiv tenisača Đokovićevog kalibra. Španjolac u "svom domu" nije Đokoviću dozvolio ništa i djelovao je premoćno, kao u svojim najboljim danima.

Nije Đoković djelovao loše i u dosta je izmjena i gemova pružao solidan otpor, ali je Nadal bio kao zid, nije svom protivniku dozvoljavao ništa. Krenuo je uraganski i poveo s 3:0, a prvi trenutak krize i najbolja šansa za Đokovića je stigla u četvrtom gemu.

Imao je srpski tenisač čak tri break lopte za 3:1 i povratak u set i kakvu-takvu nadu, ali je Nadal obranio i to. Nakon toga je set jednosmjerna ulica i Nadal sa 6:0 deklasira protivnika u rijetko viđenoj maniri.

Odmah na početku drugog seta Đoković ima ogromne probleme i odmah mora spašavati tri break lopte, a to je uspio u prvom gemu. No, u trećem i petom pomoći nema, Nadal opet oduzima servis u dva navrata i vodi s 5:1.

Tek je do kraja Đoković uspio osvojiti jedan gem na svom servisu, a pri 5:2 Nadal ima 40:0, tri set lopte od kojih koristi treću za ogromnih 2-0 uz samo dva prepuštena gema. Na početku trećeg svatko drži svoj servis do 2:2, a onda kreče dobro razdoblje igre za Đokovića.

Lako je izgubio servis te je Nadal poveo s 3:2, ali se Srbin ne da i odmah odgovara svojim breakom za 3:3. Činilo se kako sve ide prema trinaestoj igri, ali je Nadal pri 5:5 došao do break lopte, a onda Đoković radi dvostruku grešku i zakopava se u rupu iz koje više neće izaći.

Svoj servis za meč je Nadal lako odradio te je asom za 7:5 dovršio meč te se upisao u vječnost. Đoković tako nije uspio doseći postignuće od dva naslova na svakom Grand Slamu, dok se Nadal izjednačio s Rogerom Federerom na 20 titula, od čega nedostižnih 13 u Parizu.

Roland-Garros, finale (M):
Rafael Nadal (ŠPA, 2) - Novak Đoković (SRB, 1) 6:0, 6:2, 7:5

Roland-Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!