Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3, 3. kolo, 11.10.2020, 18:00 h, Maksimir, Zagreb
Suci: John Beaton, Douglas Potter, Daniel McFarlane (Škotska)
Hrvatska
Hrvatska
Nikola Vlašić 32'
Andrej Kramarić 84'
2:1(1:0) Švedska
Marcus Berg 66'
Švedska

Kramarić ušao i donio Hrvatskoj prvu pobjedu u Ligi nacija!

Jan Šneler • nedjelja, 11.10.2020.
Kramarić ušao i donio Hrvatskoj prvu pobjedu u Ligi nacija!
Foto: Pixsell

Nogometaši hrvatske reprezentacije su na kišom natopljenom Maksimiru stigli do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. Švedska je pala s 2:1, a pobjednički pogodak djelo je Andreja Kramarića...

Švedska
Hrvatska
Švedska
22
(do 75')
8
(do 61')
7
(do 75')
4
(do 84')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić
1
Robin Olsen
2
Mikael Lustig
3
Victor Lindelöf
18
Pontus Jansson
6
Ludwig Augustinsson
15
Dejan Kuluševski
20
Kristoffer Olsson
8
Albin Ekdal
(do 83')
10
Emil Forsberg
11
Alexander Isak
(do 65')
9
Marcus Berg
Pričuvni igrači
17
Viktor Claesson
65'
7
Sebastian Larsson
83'
 
 
Trener
Janne Andersson

Nakon dva teška poraza u prvim kolima Lige nacije, Hrvatska je u trećem kolu konačno došla do prvih bodova. Na Maksimiru protiv Švedske, Vatreni su slavili s 2:1 i s tri bodova drže treće mjesto u skupini gdje su još Portugal i Francuska.

Hrvatska je u susret ušla bez klasičnog napadača i od početka se vidjelo da nedostaje taj jedan igrač u samom vrhu napada. Doduše, u 10. minuti Josip Brekalo ugurao je loptu u mrežu, ali ispravno je dosuđeno zaleđe.

U 18. minuti dobru priliku imao je Luka Modrić s nekih petnaestak metara iskosa, ali vratar Švedske brani. Švedska nije bila pretjerano opasna u uvodnim minutama premda je dobro kontrolirala posjed lopte.

U 25. minuti opasno je tukao Dejan Kuluševski, ali Dominik Livaković bez većih problema brani njegov pokušaj. Konačno, nakon pola sata igre, u 31. minuti Hrvatska je povela.

Sjajno je Modrić presjekao jednu loptu, povukao kontru i uposlio Ivana Perišića koji ubacuje u sam peterac gdje Brekalo ostavlja loptu za Nikolu Vlašića. Veznjak CSKA Moskve lijepo odmjerenim udarcem pogađa sam kut gola Švedske.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli većih prilika premda je Švedska još jednom pokušala zaprijetiti preko raspoloženog Kuluševskog. Nastavak susreta donosi velika uzbuđenja već na samom početku.

U 49. minuti Kuluševski je ubacio u peterac gdje ju Dejan Lovren zaustavlja u padu prvo leđima pa rukom. Sudac je ostao nijem, ali iz ponovljene snimke može se vidjeti da su Šveđani ispravno tražili kazneni udarac.

Umjesto da izjednače Šveđani su umalo primili drugi gol, ali Robin Olsen lijepo brani precizan pokušaj Brekala u 53. minuti. Iskazao se par minuta kasnije i Livaković obranom udarca Emilea Forsberga iz slobodnjaka s dvadesetak metara.

Švedska je puno bolje izgledala u drugom dijelu i to je došlo na naplatu u 66. minuti. Potpuno je bila izigrana hrvatska obrana. Mikael Lustig uposlio je Forsberga koji sjajno navlači čuvare i ostavlja za Marcusa Berga, a kapetan Švedske lakoćom posprema loptu u praznu mrežu.

Izjednačenjem Švedska nije stala i nakon postignutog pogotka imali su još nekoliko dobrih prilika. Srećom Šveđani nisu bili precizni, no Hrvatska se morala probuditi. Zlatko Dalić je tek u 75. minuti uveo prvog napadača i brzo se pokazalo kako je to pravi potez.

U 84. minuti dugačku loptu primio je Perišić kojeg je zaboravila švedska obrana. Sam je izbio pred vratara, ali je uposlio Andreja Kramarića koji pogađa iz velike blizine za 2:1.

Bilo je jasno da će Šveđani sve baciti u napad i krenuti dugim loptama tražiti priliku za novo izjednačenje. U 89. minuti Livaković je još jednom odlično reagirao i krajnjim naporom obranio udarac Berga.

Utakmica je završila pobjedom Hrvatske koja je upisala prva tri boda u Ligi nacije. Za tri dana Hrvatskoj predstoji susret protiv Francuske na Maksimiru.

UEFA Liga nacije, Liga A, skupina 3, 3. kolo:
Hrvatska - Švedska 2:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska2:1Švedska
Francuska0:0Portugal
1Francuska 612:5+716
2Portugal 612:4+813
3Hrvatska 69:16-73
4Švedska 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!