Nogomet

Southgate: 'Pročitao sam puno toga o Mountu i mislim da je vrlo podcijenjen igrač'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.10.2020.
Southgate: 'Pročitao sam puno toga o Mountu i mislim da je vrlo podcijenjen igrač'

Engleska je upisala pobjedu u sklopu Lige nacija protiv Belgije 2:1, ali Gareth Southgate morao je objašnjavati zašto je startao s Masonom Mountom, a ne Jackom Grealishem...

Jack Grealish miljenik je engleskih medija i navijača, zvijezda Aston Ville igra u sjajnoj formi, ali sve to nije bilo dovoljno da ga Gareth Southgate postavi u prvih 11.

Priliku od prve minute protiv Belgije dobio je Mason Mount koji je postigao pobjednički pogodak, odnio titulu igrača utakmice i pokazao da je zasluženo dobio priliku od prve minute. Grealish je bio sjajan protiv Walesa, ali u ovom važnijem susretu završio je na klupi.

"Mason je sjajan igrač, može primiti loptu pod pritiskom, vrlo je inteligentan u kretanju na terenu. Naravno, mora još puno učiti. Međutim bio je vrlo potreban u ovakvoj taktičkoj borbi u kojoj je važno da igrači odrađuju dobar posao i prema naprijed i prema nazad", ističe Southgate.

Southgate dodaje važnu činjenicu: "Pročitao sam puno toga o Masonu i mislim da je vrlo podcijenjen igrač, ali ne s naše strane."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!