Nogomet

Vlašić: 'Sanjao sam da zabijem Dinamu na Maksimiru, sretan sam zbog ovog gola'

hns.family, Matej Kačan • ponedjeljak, 12.10.2020.
Vlašić: 'Sanjao sam da zabijem Dinamu na Maksimiru, sretan sam zbog ovog gola'
Foto: Pixsell

Strijelac prvog gola u susretu Hrvatske i Švedske Nikola Vlašić je prokomentirao susret u nedjelju te je najavio onaj u srijedu kad Hrvatska igra protiv Francuske...

Josip Brekalo je samo odložio loptu, a Nikola Vlašić iz prve neobranjivo naciljao lijevi donji kut nemoćnoga švedskoga vratara. Hrvatska je povela Vlašićevim pogotkom, ali je pobjedu dočekala tek u smiraju neizvjesnog dvoboja sa Šveđanima. Strijelac prvog gola se osvrnuo na susret, ali je najavio i Francuze.

"U prvom poluvremenu smo bili odlični, zapravo prvih sat vremena, poslije smo malo pali, bilo je vidljivo da smo ostali bez snage. Na kraju smo pobijedili, a to je ipak najbitnije", kaže Nikola Vlašić koji ukazuje na preobražaj momčadi u odnosu na rujanske akcije.

"U rujnu se puno igrača taman vratilo s pauze, mnogima nije ni počelo prvenstvo pa i nismo mogli biti u nekoj posebnoj formi. I da stvar bude bolja, igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije. Ne možemo govoriti samo u kontekstu da mi nismo bili dobri, nego moramo dati i kredit našim protivnicima. Sada puno bolje izgledamo, nadam se da ćemo protiv Francuske nastaviti s pobjedama."

Hrvatska je protiv Šveđana zaigrala u novom sustavu (4-4-2) i bez klasičnog napadača...

"Identično smo igrali i protiv Francuza i tad je to isto izgledalo dobro. Meni je to sve isto, kako god izbornik odlučio, u sustavu s rombom u sredini mi vezni igrači na stranama se jedino malo više trošimo. Vidjet ćemo što će biti u idućim utakmicama. Svaki protivnik nosi nešto novo, a mi se nastojimo što bolje prilagoditi."

Vlašić je protiv Šveđana zabio svoj prvi gol na maksimirskom travnjaku.

"Uvijek sam sanjao da zabijam gol Dinamu, na Maksimiru ili Poljudu, manje bitno, ali ovo mi je prvi gol na Maksimiru i drago mi je zbog toga."

Nikolu mnogi apostrofiraju kao Rakitićevog nasljednika među Vatrenima.

"Ne smatram se Rakitićevim nasljednikom. To što je Ivan napravio za reprezentaciju je nešto što se teško ponavlja, on je za Hrvatsku dao puno godina, utakmica i golova i na tome mu treba skinuti kapu. Međutim, ne želim biti ničiji nasljednik, želim biti svoj, želim stvoriti svoje ime u reprezentaciji, želim biti Nikola Vlašić!"

Hrvatsku u srijedu čeka novi okršaj s Francuzima, protiv kojih je uglavnom loše prolazila. Može li se nešto promijeniti po tom pitanju?

"Gledao sam finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske i stvarno mislim da smo u toj utakmici bili bolji, kao i u prvom poluvremenu naše nedavne međusobne utakmice. Međutim, primili smo dva gola u dvije posljednje minute prvog poluvremena i na kraju izgubili. U svakom slučaju, pokazali smo da se možemo nositi s Francuzima i nema nikakvog razloga da ih ne pobijedimo u srijedu. Općenito, u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, jer smo već ispucali sve kikseve i poslije prvih dviju utakmica u rubrici bodova imali nulu. Sad smo pobijedili Švedsku, ali moramo nastaviti pobjeđivati, jer jedino tako ostajemo u natjecanju."

Poslije Nikolina pogotka lijepo je bilo vidjeti zagrljaj Vlašića i Brekala, dvojice igrača kojima pripada budućnost reprezentacije.

"Brekalo i ja smo zajedno još od U-19 reprezentacije, uvijek smo imali dobru komunikaciju na terenu. Uvijek sam ga jako cijenio, mislim da je stvarno odličan igrač. Ponosan sam što smo zajedno u A reprezentaciji, općenito mi je drago što dolaze mladi igrači. Hrvatska ih je uvijek imala i tako će biti i u budućnosti."

Baš kao i vjerne navijače koji su u nedjelju bili na maksimirskim tribinama unatoč kiši i hladnom vremenu.

""Meni je bilo hladno na terenu, mogu misliti kako je bilo gledateljima po toj kiši i vjetru. Zahvalan sam što su došli, ja znam da prvi ne bih došao na utakmicu kad bih znao da će biti onakva kiša i hladnoća. Nadam se da će protiv Francuske biti ljepše vrijeme i više gledatelja na tribinama i da ćemo to zasladiti pobjedom", zaključio je Vlašić.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!