Tenis

Borna Ćorić preko iskusnog Španjolca do drugog kola u St. Peterburgu

Mihaela Bradovski • utorak, 13.10.2020.
Borna Ćorić preko iskusnog Španjolca do drugog kola u St. Peterburgu

Borna Ćorić uspješno je odradio prvi meč u St. Peterburgu gdje je svladao Feliciana Lopeza u dva seta. Za pobjedu je trebao sto minuta...

Borna Ćorić vratio se tenisu nakon razočaravajućeg nastupa na Roland-Garrosu. Tamo ga je neočekivano svladao Slovak Norbert Gombos koji je bio bolji u četiri seta, a nakon tog neočekivanog poraza, u St. Peterburgu se vratio pobjedom.

Prvi protivnik bio mu je iskusni Španjolac Feliciano Lopez kojeg nikada ranije nije svladao, ali sada je bila drugačija priča. Ovaj put Ćorić je slavio u dva seta.

Meč je krenuo vrlo dobro za Bornu koji je od početka bio koncentriran i uvjerljiv na svom početnom udarcu te kako je set odmicao sve više je prijetio na servisu Lopza.

Kod 3:3 napravio je break, a niz je nastavio novim breakom kod 5:3 što mu je donijelo set.

U drugom setu Borna je odmah imao dvije break lopte, ali nije iskoristio tih 15:40 u drugom gemu drugog seta i do kraja seta obojica su rijetko ispuštali poene na svom servisu.

Set je odlučen u tie-breaku gdje je Ćorić gubio 2:1 pa nakon toga nanizao šest poena i sa 7:2 dobio tie-break i set. U drugom kolu ne bi smio imati nikakvih problema, protivnik će mu biti bolji iz meča između Romana Safiulina koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom organizatora i lucky losera Emilija Gomeza, inače sina slavnog Andresa Gomeza.

St. Peterburg, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 7) - Feliciano Lopez (Španjolska) 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!