Ostali sportovi

Bermanec osvojio šesti Grand Prix turnir, a Ayaz Khan preuzeo vodeće mjesto na HSL rang listi

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 13.10.2020.
Bermanec osvojio šesti Grand Prix turnir, a Ayaz Khan preuzeo vodeće mjesto na HSL rang listi

Zagrebački klub Nugget još jednom je ugostio najbolje hrvatske igrače snookera, koji su se na pretposljednjem ovosezonskom Grand Prix turniru Hrvatske snooker lige nadmetali za trofeje i vrijedne bodove.

Kao i na prethodnom turniru, gotovo svi nositelji grupa su prošli prvu fazu natjecanja kao prvoplasirani te su time u subotnjim mečevima osmine finala imali nešto lakše protivnike.

I dok su nedjeljno četvrtfinale, maksimalnim pobjedama osigurali najveći pretendenti na finale – Tin Venos, Saša Novak (oba Mr.Q) te Filip Bermanec (Mosconi), Imran Ayaz Khan (Mr.Q) je protiv klupskog kolege Gorana Puškaša morao loviti i uloviti zaostatak od čak dva framea. Na kraju mu je to pošlo za rukom te je tom pobjedom osigurao da po prvi put u svojoj igračkoj karijeri zasjedne na vrh rang liste HSL-a.

Uz gore opisani meč, još tri su otišla u odlučujući frame, u kojem su Ivan Švehla i Renato Herman svladali Aleksandra Vučetića i Alexandera Sabljaka (svi Nugget), dočim je isto pošlo za rukom Darku Gašparoviću (Maximum) protiv još jednog igrača kluba domaćina, Bruna Repanića.

Četvrtfinala su donijela očekivane rezultate i uvjerljive pobjede kvarteta Venos, Novak, Bermanec, Ayaz Khan, već duže vrijeme najboljih hrvatskih igrača te su polufinala obećavala interesantne mečeve i borbu za finale.

No, sport ponekad zna biti nepredvidiv, a tako je bilo i ovom prigodom.

Naime, niti Venos niti Ayaz Khan nisu uspjeli prikazati kvalitetnu i preciznu igru kakva ih inače krasi te su Bermanec i Novak to maksimalno iskoristili te s 3:0 otpravili protivnike u gledalište i zakazali međusobni dvoboj u meču za najvrjedniji trofej.

I dok su polufinala bila lišena bilo kakve neizvjesnosti, finale je ponudio mnoštvo preokreta i dramu do posljednjih kugli.

Iako je Bermanec u prvoj polovici meča konstantno diktirao igru i vodio, Novak se uporno vraćao te je u 5. frameu čak i poveo i bio je nadomak velikoj pobjedi, koja bi mu priskrbila pobjednički trofej nakon višegodišnjeg posta.

No, posljednja dva framea ipak odlaze na stranu mlađeg i objektivno kvalitetnijeg igrača te ukupnim rezultatom 4:3 Filip Bermanec dolazi do svoje prve ovosezonske pobjede i povratka među četiri najbolja igrača na HSL listi, čime si osigurava povoljniji status u ždrijebu pred posljednje turnire do kraja aktualne sezone.

Tijekom dodjele pehara, poraženi finalist Saša Novak izjavio je kako je, unatoč činjenici da u odlučujućem frameu nije iskoristio izglednu poziciju za konačnu pobjedu, zadovoljan prikazanom igrom, a pobjednik Filip Bermanec se nada da će nakon finala na prethodnom i pobjede na ovom turniru i u nastavku tekuće sezone zadržati kvalitetu igre i novim nizom pobjeda dočekati novu.

Rezultati:
Četvrtfinala: Venos (Mr.Q) – Herman (Nugget) 3:0, Bermanec (Mosconi) – Švehla (Nugget) 3:1, Novak (Mr.Q) – Gašparović (Maximum) 3:0, Ayaz Khan (Mr.Q) – Gojić (Nugget) 3:1
Polufinala: Bermanec (Mosconi) – Venos (Mr.Q) 3:0, Novak (Mr.Q) – Ayaz Khan (Mr.Q) 3:0
Finale: Bermanec (Mosconi) – Novak (Mr.Q) 4:3

HSL top 10 rang lista:
1. Ayaz Khan (Mr.Q) 5820, 2. Venos (Mr.Q) 5420, 3. Novak (Mr.Q) 4876, 4. Bermanec (Mosconi) 4492, 5. Vučetić (Nugget) 4180, 6. Gašparović (Maximum) 3732, 7. Gojić (Nugget) 3552, 8. Šebek (Nugget) 3532, 9. Rašan (Nugget) 3521, 10. Repanić (Nugget) 3192.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!