Košarka

Cedevita Olimpija izašla iz izolacije i odmah svladala Gran Canariju

Matej Kačan • utorak, 13.10.2020.
Cedevita Olimpija izašla iz izolacije i odmah svladala Gran Canariju

Odigrano je nekoliko utakmica trećeg kola Eurokupa, a poseban je pothvat izvela Cedevita Olimpija koja je svladala Gran Canariju iako je proteklih deset dana provela u izolaciji...

Očito je i trening precijenjen za Cedevita Olimpiju koja je nakon 10 dana izolacije bez treniranja u prvoj utakmici deklasirala Gran Canariju. U susretu protiv Krke se pojavio koronavirus i momčad je morala svojim kućama i oko svega se rasplela velika priča i molbe slovenskoj vladi da se dozvoli treniranje zdravim igračima.

No, sve je to očito iza ljubljanske ekipe koja je odradila fantastičnu drugu dionicu koju je dobila 22:9 te je napravila zalihu od 13 poena prednosti koja je u drugoj dionici povećana na 17. Ostalo je samo odraditi posao za 84:68 i prvu pobjedu Cedevita Olimpije u Eurokupu.

Jarrod Jones je vodio momčad s 18 poena uz devet skokova, 15 je dodao Kendrick Perry. Sjajan je bio i Roko Ukić koji je za 19 minuta ubacio 14 poena (3/5 trica) uz jednu asistenciju. Kod Španjolaca je jedini dvoznamenkasti bio Jacob Wiley.

U istoj su skupini odigrana još dva susreta. Jedina momčad bez pobjede je Bursaspor koji je kod kuće poražen od Promitheasa s 93:84 uz 27 poena Millera. Kod Turaka su po 20 ubacili Turen i Newman. Trento je u gostima svladao Nanterre sa 71:65 te je ostao na vrhu s tri pobjede u tri susreta.

U skupini C je treću pobjedu ostvarila Virtus Bologna koja je u gostima deklasirala Andorru 82:66. Junak pobjede bio je Miloš Teodosić koji je zabio 21 poen uz šest asistencija.

Eurokup, treće kolo:
Cedevita Olimpija - Gran Canaria 84:68
Bursaspor - Promitheas 84:93
Nanterre - Trento 65:71
Andorra - Virtus Bologna 66:82

FOTO: SrđanIlić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!