Nogomet

Kolumbijci u sudačkoj nadoknadi izvukli bod, Brazil i Argentina preokretom do pobjede

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.10.2020.
Kolumbijci u sudačkoj nadoknadi izvukli bod, Brazil i Argentina preokretom do pobjede

Odigrani su susreti drugog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a najveće iznenađenje predstavlja glatka pobjeda Ekvadora protiv Urugvaja. Pobjeda nije toliki problem, ali nije se očekivalo da će Urugvaj tako lako pasti...

U na papiru najjačoj utakmici noćašnjeg dijela južnoameričkih kvalifikacija Čile i Kolumbija remizirali su 2:2. Kolumbijci su rano poveli, ali su na kraju morali čupati bod.

Već u šestoj minuti Jefferson Lerma doveo ih je u vodstvo nakon što ga je domaća obrana ostavila potpuno samog na petercu. Do odlaska na odmor Čileanci su ipak odgovorili i napravili preokret preko Artura Vidala iz kaznenog udarca te Alexisa Sancheza. Imali su to vodstvo sve do 91. minute kada Radamel Falcao skreće udarac Mojice u gol za 2:2.

Paragvaj je u utakmici koja nije oduševila većim svojim dijelom slavio s 1:0 protiv Venezuele. Pobjedu gostima donio je Gaston Gimenez golom u 85. minuti, ali važnu ulogu u osvajanju tri boda ima i vratar Anthony Silva koji je u 95. minuti obranio kazneni udarac Yangelu Herreri.

Vrlo burno bilo je u Limi gdje je Peru ugostio Brazil i upisao poraz 4:2. Šest golova, dva isključenja, dva penala, pregršt prilika i hat-trick Neymara.

Poveo je domaćin već u petoj minuti krasnim golom Andrea Carrilla koji je krasno iz voleja zakucao loptu u mrežu, ali do odlaska na odmor gosti su izjednačili preko Neymara iz kaznenog udarca.

U 59. minuti Tapia još jednom dovodi domaćina u vodstvo, no samo pet minuta kasnije nakon kornera Richarlison poravnava. Bilo je burno u zadnjih deset minuta, prvo je Neymar u 83. iz kaznenog udarca doveo Brazil u vodstvo, zatim domaćin ostaje bez Zambrana koji je laktom nokautirao Richarlisona, Prije toga s klupe je udaljen i rezervni vratar Perua Caceda. Brazil je u sudačkoj nadoknadi preko Neymara samo stavio točku na i.

Argentina se namučila na 3.600 metara nadmorske visine u La Pazu, ali je ipak slavila s 2:1 protiv Bolivije. Lautaro Martinez i Joaquin Correa bili su strijelci za goste nakon što je Marcelo Moreno u 24. minuti doveo Boliviju u vodstvo.

Urugvaj je visoko poražen u Ekvadoru i samo je ublažio poraz u zadnjih deset minuta. U susretu s tri poništena gola, dva kod Urugvajaca i jedan domaći, Ekvador je vodio 4:0 uz dva gola Michaela Estrade Martineza te po jedan Angela Mene Delgada i Gonzala Plate, a u finišu je Luis Suarez s dva gola iz kaznenih udaraca smanjio na konačnih 4:2.

Južnoameričke kvalifikacije, drugo kolo:
Čile - Kolumbija 2:2
Venezuela - Paragvaj 0:1
Peru - Brazil 2:4
Bolivija - Argentina 1:2
Ekvador - Urugvaj 4:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!