Nogomet

Poljska i Danska zakomplicirale borbu u dvije skupine

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Poljska i Danska zakomplicirale borbu u dvije skupine

Osim dvoboja između Hrvatske i Francuske, odigrano je još nekoliko susreta Lige A, a najzadovoljniji mogu biti danci i Poljaci...

Italija i Nizozemska borili su se za prvo mjesto u skupini, remizirali i to je iskoristila Poljska koja je skočila na vrh.

Italija je u Bergamu povela golom Lorenza Pellegrinija, ali ne zadugo, vrlo brzo je Donny van de Beek izjednačio za konačnih 1:1.

Poljska je bila bolja od Bosne i Hercegovine s 3:0, ali BiH je imala dosta nesreće od ranog dijela susreta. Već u 15. minuti ostala je bez Anela Ahmedhožića zbog isključenja te u 36. minuti bez ozlijeđenog Miralema Pjanića.

Poljska je to iskoristila i od 40. do 52. minute postigla je tri gola, dva puta precizan je bio Lewandowski te jednom Linetty.

Danska je odnijela pobjedu s Wembleyja 1:0 i zakomplicirala je situaciju u skupini u kojoj su sada tri reprezentacije u borbi za prvo mjesto.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 32. minuti kada Harry Maguire na danskoj polovici radi prekršaj za drugi žuti karton. Tri minute kasnije novi problem za Englesku, Kyle Walker skrivio je kazneni udarac koji Christian Eriksen pretvara u pogodak.

U drugom susretu skupine Romelu Lukaku s dva gola vodio je Belgiju do pobjede na Islandu. Birkir Saevarsson bio je jedini strijelac za domaćina.

U hrvatskojs kupini Portugal je ugostio Švedsku i slavio s 3:0. Iako bez zaraženog Ronalda, Portugalci su odigrali odlično i slavili s dva gola Dioga Jote te jednim Bernarda Silve.

Liga nacija, Liga A:
Italija - Nizozemska 1:1
Poljska - BiH 3:0
Engleska - Danska 0:1
Island - Belgija 1:2
Portugal - Švedska 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!