Tenis

Mladi Španjolac zaustavio Marina Čilića u drugom kolu turnira u Kölnu

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Mladi Španjolac zaustavio Marina Čilića u drugom kolu turnira u Kölnu

Marin Čilić upisao je poraz u drugom kolu ATP turnira u Kölnu. Zaustavio ga je 21-godišnji Španjolac Alejandro Davidovich Fokina...

Marin Čilić nije uspio proći u četvrtfinale turnira u Kölnu. Porazio ga je Alejandro Davidovich Fokina nakon što je propustio priliku u drugom setu doći do pobjede.

Čilić je odradio dobar prvi set i početak drugog, ali nije zadržao tu razinu igre te je u trećem setu potpuno pao i upisao novi poraz.

U prvom setu izgledao je dobro, kod 3:3 ušao je u male probleme, spasio je dvije break lopte da bi u sljedećem gemu oduzeo Španjolcu servis i došao do servisa za set. Tu je bio uvjerljiv i uzeo je prvi set sa 6:3.

U drugi set Marin je ušao uz break i odmah je poveo s 2:0, Davidovich Fokina brzo je uzvratio i vratio se na 2:2 te do završnice seta nije bilo prilika na obje strane. Marin je imao šansu kod 5:5 doći do novog breaka, ali propustio je dvije break lopte. Set je tako otišao u tie-break gdje je Čilić nakon 3:3 izgubio četiri poena u nizu i tako izgubio set.

U trećem setu Čilić je osvojio samo dva poena na servisu protivnika dok je njegov servis konstantno bio u opasnosti. Prvo je kod 1:1 spasio tri break lopte da bi naredna dva svoja servis gema izgubio i upisao poraz.

Davidovich Fokina tako prolazi u četvrtfinale gdje mu se posrećilo sa ždrijebom i igrat će protiv Denisa Novaka.

ATP Köln, drugo kolo:
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) - Marin Čilić (Hrvatska, 8) 3:6, 7:6(3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!