Nogomet

Dalić: 'Zadovoljan sam, pokazali smo da će nova hrvatska reprezentacija biti konkurentna'

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Dalić: 'Zadovoljan sam, pokazali smo da će nova hrvatska reprezentacija biti konkurentna'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija u listopadu je upisala dvije pobjede i poraz, pokazala je dosta dobrih stvari i Zlatko Dalić je zadovoljan. U svakom slučaju dojam je puno bolji nego što je to bio slučaj nakon rujanskih utakmica kada je glatko poražena od Portugala i u drugom susretu od Francuske...

Zlatko Dalić je zadovoljan. Pobjede protiv Švicarske i Švedske te poraz uz dobar dojam protiv Francuske veliki su pomak nakon sumornog rujna. Neka nova imena iskočila su u prvi plan i Hrvatska dobiva obrise onoga kako bi trebala izgledati u važnoj 2021. godini.

"Ja sam zadovoljan i veliki optimist nakon ove tri utakmice, pokazali smo da će nova hrvatska reprezentacija biti konkurentna. Imali smo sjajnu utakmicu protiv svjetskih prvaka, bili smo ravnopravni ili čak i bolji protivnik u većem dijelu utakmice, pokazali smo puno dobrih stvari, ali na žalost ponovno izgubili tijesno. Imali smo mali peh, ali sve u svemu zadovoljan sam. Imamo još tri utakmice u studenom i nakon toga podvući ću crtu i bit će mi sve jasnije te više neće biti nikakvih eksperimenata, znat ćemo na čemu smo jer nas već u ožujku čekaju kvalifikacije", izjavio je Dalić za RTL Sport.

Ako ćemo pojedinačno po igračima, Filip Uremović?

"Od svih onih koje smo probali u mom mandatu, najviše je pokazao."

Domagoj Bradarić potvrdio je da može pokriti obje pozicije na lijevoj strani.

"Može odigrati na obje pozicije i na lijevom krilu i na lijevom beku te će sigurno predstavljati hrvatsku budućnost. Ima 20 godina, a igra tako zrelo. U francuskom prvoligašu igra jako dobro, igra Ligu prvaka i puno je pokazao."

Mario Pašalić? Koja je njegova idealna pozicija u reprezentaciji?

"Iza njega je sjajna sezona, on je sjajan igrač koji treba hrvatskoj reprezentaciji. Još uvijek nije na onoj razini kao što je u Atalanti, ali bit će. Ja njega trebam, nije bio desno krilo nego vezni igrač, ne igra neku veliku ulogu kada se igrač pomakne desetak metara lijevo ili desno. On nam treba i bit će onakav kakav je u Atalanti."

Domagoj Vida imao je i boljih dana, trenutno nije u nekoj velikoj formi čega je svjestan i sam Dalić.

"Peh je da nam je obrana potpuno nova. Cijela obrana se mijenja iz utakmice u utakmicu i bočni igrači i stoperi. Vida nije u sjajnoj formi, to je činjenica, ali bit će i ja u njega vjerujem. On je standardni stoper hrvatske reprezentacije i donio nam je puno dobrih stvari, ali mora popraviti svoju formu i očekujem ga puno boljeg u studenom. Činjenica je da primamo puno golova i to moramo popraviti."

U pet odigranih utakmica, Hrvatska je primila 12 golova što je definitivno puno previše.

"Mi igramo sa svjetskim i europskim prvacima. U Ligi nacija od šest utakmica, četiri su protiv svjetskih i europskih prvaka. To su jako teške utakmice, a mi stvaramo novu reprezentaciju. Nije to više ona reprezentacija sa Svjetskog prvenstva gdje su naši nositelji bili iz Intera, Barcelone, Reala, Juventusa, Liverpoola, sada je tu neka druga reprezentacija i još uvijek se uigravamo. To je ono što trebam, da vidim cijelu situaciju i onda u ožujku krećemo najozbiljnije. Nismo niti sada neozbiljni, ali do tada moramo imati jasnu sliku svega."

Bruno Petković ovaj put bio je ipak u dosta boljem izdanju nego u prošloj akciji.

"Rekao sam već puno puta, Bruno Petković je igrač za velike klubove ako je fit i spreman. On treba hrvatskoj reprezentaciji onakav kakav je bio u kvalifikacijama. To je ono što ja od njega želim i hoću ga potaknuti da bude takav, da bude dobar i za Dinamo i za reprezentaciju. Jako puno znači našoj reprezentaciji i kada bude potpuno spreman, bit ćemo još bolji. Mi smo ove utakmice, konkretno ovu protiv Francuske, igrali bez Rebića, Vrsaljka, Brozovića, trojice igrača koji su standardni, plus Kramarić i Petković koji nisu potpuno spremni, pet igrača nam je nedostajalo plus Rakitić. Puno je toga nedostajalo, ali stvaramo novu reprezentaciju i ja sam jako zadovoljan i veliki optimist."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!