Nogomet

Barić: 'Reprezentacije poput Francuske jednostavno imaju ono nešto što nama nedostaje'

Branimir Korać • petak, 16.10.2020.
Barić: 'Reprezentacije poput Francuske jednostavno imaju ono nešto što nama nedostaje'

Otto Barić zvučao je razočarano nakon dvoboja protiv Francuske, ali i kao da je osjećao što će se dogoditi i znao da Hrvatska neće dobro proći...

Zlatko Dalić i dobar dio javnosti zadovoljni su onim što je Hrvatska pokazala protiv Francuske. Postoje neki problemi, a Otto Barić smatra kako je Hrvatska jednostavno slabija, Francuska ima bolje igrače i bolji roster.

"Mislim da smo općenito igrali malo preoprezno. No, ne smijemo zaboraviti da su Francuzi objektivno bolji od nas. Makar, Tricolori nisu oduševili, ali su zasluženo pobijedili jer mi imamo određene slabosti da primamo golove. Jednostavno, Hrvatska ima slabiju kvalitetu igrača, slabiji i kraći roster. Dali su naši nogometaši objektivno onoliko koliko mogu, a to nije dosta protiv Francuza. Ne da je Francuska bila tako dobra, ali jednostavno su sigurniji u sebe. Oni ako imaju tri šanse zabit će dva gola. Mi međutim puno teže zabijamo. Teške su te usporedbe, jer su neki njihovi važni igrači puno brži. I dovoljno je da oni samo nas čekaju, tri-četiri puta daju duboku loptu naprijed, prema primjerice Mbappéu koji jednostavno pretrči našu obranu i dođe tamo gdje ga naši nogometaši ne očekuju", kaže Barić za net.hr.

Barić objašnjava kako Francuska jednostavno ima širinu kakvu Hrvatska nema.

"Ako smo već izjednačili, trebamo izdržati, obraniti se, a mi nažalost u ovom trenutku protiv njih to nismo u stanju. Takav gol kakav smo mi primili za 2:1 je dječji. Smatram da igrači u obrani moraju ipak misliti kako jedna lopta od 25 – 30 metara, u dubinu, može tako pogoditi igrača i proći kraj naših nogometaša. To nikako ne shvaćam. Zato su meni uvijek teške te usporedbe Hrvatske i Francuske. Ili bolje reći kad uspoređujem dobre i nas kad, ruku na srce, trenutno nismo dobri. Jednostavno, Hrvatskoj nedostaje nešto, čak i znam što, ali neću sad puno govoriti o tome, da bi se mogla oduprijeti tako jakoj, moćnoj reprezentaciji kao što je Francuska. Osim toga, mi samo želimo pobijediti Francuze koje nikad do sad nismo pobijedili. Ne samo Tricolore, mi želimo pobijediti bilo koju veliku nogometnu naciju, a ne možemo ili rijetko to uspijevamo. Znate zašto? Zato što, u ovom slučaju Francuza, ima tri puta više. Pa njima na klupi sjedi jedan Pogba, Lucas Hernández, Coman, Giroud, Pavard, Ben Yedder, da sad ne nabrajam… E pa to je to zlo. Oni imaju puno veći roster, odabir kvalitetnih igrača, mogućnosti. U određenom trenutku mogu te igrače gurnuti u igru. Ne znam što se to događa s Andrejom Kramarićem, govorim o njegovoj ozljedi. U Hoffenhaimu igra izvrsno i onda dođe na nekoliko dana u Hrvatsku i odmah ga nema, povrijeđen je. Ne znam od čega se povrijedio."

Hrvatska prima puno golova i dosta kritika usmjereno je prema obrani. Barić ne smatra kako treba tražiti pojedinačne krivce.

"Sve u svemu, i Vida i Lovren igrali su i igraju dobro. Nije lako protiv vrhunskih momčadi da ne napraviš pogrešku. Smatram da je Vida dobar. Znate, nije nama problem jedan igrač, nama je problem ipak nedovoljno igrača."

Barić zaključuje kako Hrvatska ne može pobijediti Francusku niti kada Francuska ne igra dobro.

"Francuska jednostavno ima bolje igrače i naši kad najbolje sve naprave, mi njih ne možemo dobiti, pa ni kad Tricolori nisu na vrhunskoj razini, u vrhunskom izdanju, nego nekom običnom, normalnom da se tako izrazim. To nam se događa i to će nam se opet događati. Reprezentacije poput Francuske jednostavno imaju ono nešto što nama nedostaje. U ovom slučaju brzinu. Nikola Vlašić? Gledajte, i on i svi u Hrvatskoj igraju općenito dobro. Moram biti iskren, moram, i kazat ću da mene boli kad Hrvatska izgubi, ali sam svjestan zašto gubimo. I onda kad to kažem, to mnogima smeta."

Govorio je Barić i o utakmici protiv Francuske na Euru 2004. godine kada je on sjedio na klupi, više o tome na net.hr.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!