Tenis

Borna Ćorić u dva seta do polufinala turnira u St. Peterburgu

Branimir Korać • petak, 16.10.2020.
Borna Ćorić u dva seta do polufinala turnira u St. Peterburgu

Borna Ćorić nastavio je s dobrim nastupima u St. Peterburgu gdje je izborio prolaz u polufinale pobjedom protiv Reillyja Opelke...

Borna Ćorić prošao je u polufinale turnira u St. Peterburgu i na korak je do izjednačavanja prošlogodišnjeg rezultata na ovom turniru.

U prilog mu je išla činjenica da je Reilly Opelka priredio iznenađenje turnira pobjedom protiv Daniila Medvedeva u drugom kolu pa tako Ćorić nije morao igrati protiv branitelja naslova, prvog nositelja i šestog igrača svijeta već mu je protivnik bio ipak lakši.

Opelka je vrlo visok igrač koji je dominantan na servisu, međutim Borna se tu dobro snašao i iskoristio svaku šansu koja se ukazala.

U meč je krenuo lošije i Amerikanac je vrlo brzo poveo s 3:0, ali na servisu za set nije bilo dovoljno koncentracije, propustio je tri set lopte, a Ćorić iskoristio prvu break loptu za 5:5. Set je otišao u 13. igru gdje je Borna bio bolji i bez ikakvih problema sa 7:3 slavio u tie-breaku.

U drugom setu Ćorić je do breaka došao u četvrtom gemu kada je poveo s 3:1 i do kraja seta mirno je zadržao prednost te prošao u polufinale.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča između Karena Hačanova i Miloša Raonića.

ATP St. Peterburg, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 7) - Reilly Opelka (SAD) 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!