Nogomet

Santos raskinuo ugovor s Robinhom nakon samo šest dana

Matej Kačan • subota, 17.10.2020.
Santos raskinuo ugovor s Robinhom nakon samo šest dana
Foto: Pixsell

Niti tjedan dana nakon što je potpisao ugovor sa svojim matičnim Santosom, nekadašnja velika nada Robinho je ostao bez kluba zbog protesta navijača i sponzora Santosa...

Izgleda kako veliki grijesi iz prošlosti i dalje prate Robinha. Nekadašnja velika brazilska nogometna zvijezda i nada je potpisala za svoj matični Santos prije šest dana, ali je ugovor već raskinut.

Razlog su veliki prosvjedi navijača i feminističkih udruga te prijetnje sponzora klubu zbog Robinhove optužnice za silovanje u Italiji po kojoj je u odsustvu osuđen na devet godina zatvora zbog grupnog silovanja počinjenog 2013. dok je igrao u Milanu.

Robinho i dalje tvrdi da je nevin, ali je brazilski list objavio audio zapis koji je navodno korišten kao glavni dokaz u postupku. Sličnu optužnicu je Robinho imao i 2009. dok je igrao za Manchester City.

S mnogo tuge u srcu, objavljujem da sam s predsjednikom Santosa donio odluku o raskidu ugovora u ovom trenutku koji je težak za moj život. Dokazat ću svoju nevinost", kazao je Robinho u video poruci navijačima nakon objave raskida ugovora.

U posljednjih nekoliko dana je pritisak rema Santosu rastao. Nekoliko je sponzora prijetilo odlaskom i raskidom suradnje ako se ugovor s Robinhom ne okonča. On je iz svog matičnog kluba otišao u Real Madrid 2005., a vraćao se na posudbu još dva puta. Posljednji mu je klub bio Bašakšehir u Turskoj.

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!