Tenis

Donna Vekić u negativnoj seriji, poražena i na startu Ostrave

Mihaela Bradovski • utorak, 20.10.2020.
Donna Vekić u negativnoj seriji, poražena i na startu Ostrave

Donna Vekić upisala je novi poraz i produbila je krizu u kojoj se nalazi. U prvom kolu turnira u Ostravi svladala ju je Veronika Kudermetova sa 6:2, 6:4.

Donna Vekić definitivno je u krizi i ne pokazuje naznake da bi se to moglo promijeniti. Izgubila je zadnjih osam setova što je igrača što znači da je zadnja četiri meča izgubila u dva seta i daleko je od onih izdanja kakva je imala.

U prvom kolu turnira u Ostravi igrala je protiv Ruskinje Veronike Kudermetove i glatko izgubila za svega sat i 15 minuta igre.

Donna je povela s 1:0 u prvom setu pa nakon toga izgubila pet gemova zaredom i tako je Kudermetova ekspresno došla nadomak osvajanja prvog seta. Uzela ga je sa 6:2 i već tada se vidjelo da Donnina igra nije dobra.

U drugom setu Kudermetova je povela s 4:2 da bi Vekić uspjela vratiti izgubljeni servis i poravnati na 4:4. Kratko je bila u setu, izgubila je već sljedeći gem i Kudermetova je došla do servisa za meč. Tu je Vekić imala 0:40, ali do kraja meča više nije osvojila niti poen i upisala je poraz.

Donna je tako upisala poraz i priliku za meč u drugom kolu protiv druge nositeljice Karoline Pliškove.

WTA Ostrava, prvo kolo:
Veronika Kudermetova (Rusija, Q) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!