Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Povratak i bijes Titana, kod prvaka Zvono zvoni

Matej Kačan • utorak, 20.10.2020.
Any Given Tuesday: Povratak i bijes Titana, kod prvaka Zvono zvoni

Nakon 'sto godina', napokon smo imali puni NFL vikend u kojem se sve odigralo u svom terminu, uz dvije utakmice u utorak. Najzanimljivije što pratimo jesu popisi momčadi bez poraza i pobjede koji su sve tanji...

I ovog tjedna glavna NFL priča nekako su ispali Tennessee Titansi, ovoga puta srećom zbog terena. Točnije, glavna je priča Derrick Henry. Momak koji je zaludio svijet u play-offu prošle sezone je nastavio gdje je stao i opravdava nadimak koji su mu neki (čitaj: mi) dali: "Baby Beast Mode".

Zaista, Henry igrom podsjeća na Marshawna Lyncha iz najboljih dana. Čovjek jednostavno ne bi smio biti toliko brz s takvom staturom i tako lako se rješavati prvog kontakta i nastaviti dalje. Ili ako hoćete nešto bližim, nogometnim rječnikom: zamislite Nikolu Vlašića kako prima loptu na svojih 16 metara, kreće u trk i preko leđa mu padaju protivnički robusni zadnji veznjaci i stoperi, a on samo ide dalje.

Otprilike tako vam izgleda kad Derrick krene u svoje momente ludila, poput onog TD-a u četvrtoj četvrtini protiv Texansa koji je iznosio 94 yarda. Čovjek je pretrčao gotovo cijeli teren, i to mu nije prvi put jer je i 2018. imao 95 yarda i ušao je u povijest kao čovjek s više TD-ova od preko 90 yarda.

Kao da to nije bilo dovoljno, utakmica je otišla u produžetak gdje je Henry isporučio još jedno polaganje, ovaj put za pet yardi, ali i pobjedu te sigurno nosi epitet junaka vikenda. Njegovi Titansi odigrali su prvu utakmicu u "normalnom" terminu još od 27. rujna i drže se na 5-0, dok su Texansi brzo zaboravili premijernu pobjedu i na 1-5 su.

Uz Titanse, samo su još dvije momčadi neporažene. Seattle Seahawksi su imali slobodan tjedan te su mirno uživali u zasluženoj marendi s 5-0, dok nitko ovakav start nije očekivao od Pittsburgh Steelersa koji su u posljednje dvije sezone rasprodali sve svoje stare i problematične zvijezde, a "posljednji je Mohikanac" ostao Big Ben Roethlisberger.

No, tajna Čeličara (još nismo dokučili hrvatsko ime) je sjajna obrana i brutalna igra trčanjem, kako to obično biva kod radnih ekipa. Na obrani su zube polomili Brownsi koji ipak imaju još žganaca pojesti usprkos dobrom nizu od četiri pobjede i 38:7 epilog je novog gaženja u režiji Steelersa.

Još je jedna momčad ispala iz društva neporaženih. Packersi su došli u goste Bucsima u "dvoboju koza", Aarona Rodgersa i Toma Bradyja i drugu je sezonu zaredom Rodgers izvukao deblji kraj. Sjajno su Packersi krenuli s 10:0, ali onda Rodgers baca prve dvije presječene lopte u sezoni i počinje raspad napada, a da će sve ići protiv Packersa pokazao je i prvi TD Roba Gronkowskog u gotovo dvije godine.

Kad se toliko "prvih" stvari poklopi u jednoj utakmici protiv tebe, onda ne možeš nego izgubiti jer je nebo tako htjelo pa Packersi nakon početnih 10 poena nisu zabili više nijedan, a primili su ih čak 38 u daleko najgoroj partiji dosad savršene sezone.

Tako su na vrh NFC Northa nekako ispod glasa i vodeći se onom da tiha voda brege dere zasjeli Chicago Bearsi koji također imaju poraz, ali još nisu imali bye-week i nižu pobjede koristeći nešto lakši dio rasporeda, ali i obranu vrijednu naslova. I dalje je taj napad problem, i dalje je Trubisky na klupi i Nick Foles na terenu, ali tko te pita dok se pobjede nižu.

Ipak, dosta jak ispit će Bearsi imati sljedećeg utorka protiv Ramsa koji igraju "na refule", ali pokazuju da su se ipak bolje presložili nego lani. Odigrali su Ramsi dosta blijedu partiju koja se poklopila s nešto boljom 49ersa koji su došli na 3-3 omjer.

Kad smo kod onih koji nisu došli do pobjede, ovog smo se tjedna riješili Giantsa i Falconsa. Atlanta je, eto, uspjela ponoviti najavljeni poučak Texansa i nakon tjeranja trenera pozitivnim šokom doći do pobjede, a pomoglo je i to što su Falconsi naletjeli na jednu od "onih" utakmica Kapetana Kirka Cousinsa koji svako toliko odigra da te glava zaboli, u negativnom smislu.

Slave i Giantsi kod kojih je svijet opet malo oduševljen Danielom Jonesom koji, ruku na srce, nije bio nešto spektakularan i veći dio posla je obavila obrana koja je uspjela ishoditi fumble polaganja za 20. poen, onaj pobjede vrijedan protiv Washingtona.

Spala je tako knjiga na jedno slovo, a to su naši stari znanci Jetsi. Oni protiv Dolphinsa nisu uspjeli postići ni poen, a dvostruko dobar tjedan za Miami je upotpunio i debi čovjeka koji bi trebao biti budućnost franšize. Odradio je par akcija Ta Tagovailoa koji je nakon utakmice malo sjeo na liniju od 15 yardi gdje je malo uživao u pogledu s terena na stadion:

Jetsi su potjerali Le'Veona Bella koji je imao Twitter eskapade lajkanjem tweetova koji govore o tome da ga se premalo koristi, a on je azil našao kod prvaka. Chiefsi su tako dodali još jedno oružje svom napadačkom arsenalu, ali Bell nije nastupio u pobjedi protiv Billsa u ponedjeljak.

Billsi su se svojski potrudili da utakmicu uvuku u svoje blato na malo poena, ali su u tome uspjeli samo dijelom pa Chiefsi slave 26:17 i skaču na 5-1 omjer. Malo po malo su se kompletirali i Patriotsi za koje su nastupili Cam Newton i James White, ali napad nije izgledao dobro.

Obrana još i kako-tako, ali posljedice koronavirusa se očito još osjećaju pa su Broncosi to iskoristili za 18:12 pobjedu i skok na 2-3 omjer na koji su i Patriotsi pali. U prvoj punoj utakmici bez Daka Prescotta su Cowboysi dosta lako pali protiv Cardinalsa i očito će trebati vremena dok se obistine izjave Andyja Daltona da je cilj da se napad u nedostatku Daka uopće ne mijenja.

Loš dan NFC Easta za one koji pucaju na vrh divizije upotpunili su i Eaglesi. Oni su protiv Ravensa krenuli grozno, pa su na kraju krenuli u nekakav pokušaj preokreta koji je skoro i uspio, ali su ipak ostali kratki i s novim porazom su na 1-4-1, a vrh Easta je u najmanju ruku smiješan pa vrh drže Cowboysi s 2-4. Njima posvećujemo i jedan kaubojski hit za kraj:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!