Košarka

Sobin sjajan u uvjerljivoj pobjedi Ostrowa

Matej Kačan • četvrtak, 22.10.2020.
Sobin sjajan u uvjerljivoj pobjedi Ostrowa
Foto: Martina Japundžić

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Sobin pružio je sjajnu partiju u šestoj ligaškoj pobjedi svog OStrowa. Sobin je u Poljskoj ubacio 19 poena uz osam skokova...

Nakon polovičnog starta s 3-3, košarkaši Ostrowa su povezali tri pobjede i značajno popravili svoju poziciju na tablici poljske Energa Basket lige. Šesta ukupna pobjeda za Ostrow stigla je protiv Szczecina koji je također krenuo sjajno i do dva vezana poraza je bio na 6-2.

Susret je bio zaostali dio devetog kola pa Szczecin ima deset utakmica, dok je Ostrow odigrao devetu, a s obzirom na stanje na tablici je rezultat pomalo iznenađujuć. Naime, rezultatske neizvjesnosti uopće nije ni bilo, Ostrow je protivnika zgazio s čak 32 poena razlike.

Već nakon prve dionice je bilo 21:12, a to je podebljano sjajnom trećom i četvrtom četvrtinom za Ostrow i u drugih 20 minuta je na razliku dodano još 19 poena do konačnih 91:59. Najbolji pojedinac kod Ostrowa bio je hrvatski centar Josip Sobin.

Nekadašnji igrač Splita i Zadra je za 25 minuta na terenu ubacio 19 poena (9/13 iz igre) uz osam skokova i dva dodavanja te je uz još jednog suigrača bio prvi strijelac ekipe u ovom velikom slavlju.

Energa Basket liga, 9. kolo:
Ostrow - Szczecin 91:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!