Nogomet

Lovren: 'Najbitnije mi je da igram, u Liverpoolu se u posljednjih godinu dana baš i nisam naigrao'

Mihaela Bradovski, hns.family • petak, 23.10.2020.
Lovren: 'Najbitnije mi je da igram, u Liverpoolu se u posljednjih godinu dana baš i nisam naigrao'

Dejan Lovren u Zenitu ima dobar status, konstantno igra, a na otvaranju Lige prvaka odnio je i velike zasluge za pogodak koji je pripisan vrataru Club Bruggea kao autogol...

Nedostajali su centimetri, možda i milimetri, ali svakako malo sportske sreće. Sve je, izuzev toga, bilo savršeno. Priprema i završni udarac. S tridesetak metara. Lopta je snažno uzdrmala lijevu vratnicu, odbila se od nje, pogodila u leđa vratara Ethana Horvatha i završila iza njegovih leđa. Uefini statističari bili su dosljedni napucima, pogodak je pripisan kao Horvathov autogol, Dejanu Lovrenu za utjehu ostaje “asistencija”. Konačni rezultat je, na njegovu žalost, otišao na stranu Club Bruggea (2:1) pa će Zenit priliku za premijernu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka tražiti idući tjedan protiv Borussije u Dortmundu.

"Na žalost, izgubili smo utakmicu, ali takav je nogomet… Pogotovo u Ligi prvaka, gdje se kažnjavaju svake pogreške, a mi smo, praktički, dvaput jeftino griješili skoro na identičan način. Što je, tu je, idemo dalje. Naravno da smo se nadali pobjedi, a na kraju bismo bili sretni i s bodom. Mi smo sigurno bolja momčad od Club Bruggea, ali ništa to danas ne znači ako nisi skoncentriran do kraja. A gol… Mislim da ipak meni pripadaju najveće zasluge. Moj je sigurno više od pola, ha, ha, ha…", kaže Dejan, koji ima tu sreću da je izjednačujući gol svoje momčadi mogao proslaviti pred razdraganim navijačima, što je rijetka privilegija u današnjem “novom normalnom”.

"Sretni smo da je tako u Rusiji, nogomet se igra zbog navijača, naravno da je puno ljepše igrati pred gledateljima, a ne pred praznim tribinama. Za Ligu prvaka je dozvoljeno trideset posto kapaciteta stadiona, a na utakmicama ruskog prvenstva čak pedeset posto. Dakle, igramo pred dobro popunjenim tribinama. Na žalost, takva su vremena da se neke velike utakmice još uvijek igraju bez navijača, ali vjerujem da će ubuduće biti bolja situacija po tom pitanju."

Prvo kolo elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja donijelo je “zanimljive” rezultate.

"Izgleda da će ova sezona Lige prvaka biti vrlo zanimljiva. Volio bih, međutim, da se gledatelji što prije vrate na stadione pa će i domaćini imati prednost. Ovako… Svatko svakoga može pobijediti."

Lovren je u Zenitu pronašao minutažu izgubljenu na klupi Liverpoola u njegovoj posljednjoj sezoni na Anfieldu. Dejan je u svom novom klubu do sada odigrao 13 utakmica i na terenu proveo 1.125 minuta. Za maksimalnu minutažu nedostaje jedino poluvrijeme u visokoj prvenstvenoj pobjedi nad Ufom (6:0).

"Najbitnije mi je da igram, u Liverpoolu se u posljednjih godinu dana baš i nisam naigrao. Ova promjena mi je super došla, u dobrom sam klubu, opet igram u Ligi prvaka. Cilj mi je ostati u Zenitu i igrati što dulje, vjerujem da će me i zdravlje poslužiti. Za sada je, dakle, sve super. Grad je fantastičan, trebat će mi jedino nekoliko mjeseci da naučim jezik. Ne, ne idem na satove ruskog, slušam dečke u svlačionici, nadam se da mi neće dugo trebati da ga savladam."

Što se ruskog prvenstva tiče, Zenit je vodeća momčad, bodovno (24) poravnata s moskovskim Spartakom, CSKA zaostaje dva, moskovski Lokomotiv tri, a Rostov četiri boda.

"Da, situacija je vrlo izjednačena, iako… Sami smo krivi, dvaput smo kiksali, još uvijek čekamo da uđemo u onu pravu formu u kojoj su svi navikli gledati Zenit. Doduše, nismo imali sreće s ozljedama nekih bitnih igrača, a i stanka je bila jako kratka, pogotovo za Ruse. Neki su igrači imali samo četiri slobodna dana između prvenstava, psihički to baš i nije najlakše. Međutim, prvi smo, do kraja ima još dosta utakmica, ali vjerujem u našu kvalitetu."

Iza hrvatske nogometne reprezentacije je listopadski “triptih” utakmica, pobjede nad Švicarskom (2:1) i Švedskom (2:1) i “tijesan” poraz od Francuza (1:2). Vatreni nisu uspjeli pobijediti tradicionalno neugodne protivnike “tricolore”, ali raduje činjenica da su u većem dijelu utakmice ostavili jako dobar dojam.

"Jesam li prebolio poraz od Francuza? Jesam, život ide dalje, najbitnije je da smo među deset najboljih reprezentacija na Fifinoj ljestvici uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Činjenica je da smo bili kvalitetniji od Francuske 75 minuta, ali… Na kraju se gleda rezultat. Međutim, pokazali smo vidljiv napredak u odnosu na rujanske utakmice protiv Portugala i Francuske, vjerujem da ćemo u studenom biti još bolji", zaključio je Lovren.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!