Automoto

Povijesni nastup hrvatskih vozača na mađarskom Hungaroringu

Sportnet • petak, 23.10.2020.
Povijesni nastup hrvatskih vozača na mađarskom Hungaroringu

Godina koja će biti upisana kao godina korone donosi niz do sada teško predvidivih situacija. Tijekom proteklih sedam mjeseci brojne su sportske manifestacije otkazane, a promjene kalendara i prilagođavanje nastalim situacijama, nije mimoišlo niti automobilistički sport.

U najboljoj namjeri, da se u određenim disciplinama objedini dostatan broj utrka za bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske, iznašlo se rješenje i za utrke na kružnim stazama. Nakon što su za PH otkazane utrke u Banja Luci i Beogradu, a krajem srpnja održana domaća na Grobniku, prvi se puta nastupilo u Slovačkoj krajem kolovoza, da bi ovaj vikend hrvatski automobilisti po prvi puta vozili Državno prvenstvo u Mađarskoj, na znanoj F1 stazi Hungaroring.

Velikim zalaganjem Deana Grpca, sportskog direktora HAKS-a za utrke na kružnim stazama i punom podrškom i pomoći Davorina Štetnera, predsjednika HAKS-a, za utrku nadomak Budimpešte primijenjen je provjereni obrazac kao i za Slovakiaring – objedinjene prijave vozača i besplatni prijevoz automobila do, i sa staze.

Na Hungaroringu, uz niz epidemioloških mjera, ovog vikenda nastupa 30 hrvatskih vozača iz čak 15 klubova, a nastupaju u okviru međunarodne FIA CEZ utrke Prvenstva Srednjeeuropske zone Laptiming Cup, tijekom koje se boduju i nacionalna prvenstva Mađarske, Češke, Slovačke i Austrije, dok je slovensko otkazano.

Tijekom vikenda, od 22. do 25. listopada, na stazi Hungaroring vozit će se dvije bodovne utrke PH, jedna u subotu, druga u nedjelju, a nakon do sada četiri bodovane, u raspisanim grupama naziru se pobjednici prvenstva. Sa znakovitom prednošću, na čelnim pozicijama, su u grupi do 1400 ccm Frane Jukić (AK Makarska), grupi do 1600 ccm Lovro Badurina (KK Rijeka), grupi do 2000 ccm Maro Franić (AK Dubrovnik Racing) i grupi preko 2000 ccm Žarko Knego (AK Dubrovnik Racing). Ekipno, praktično je već odlučen novi – stari prvak Autoklub Dubrovnik Racing. AUTOR: Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!