Tenis

Šapovalov izgubio od Austrijanca s pozivnicom, Monfils predao Busti

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.10.2020.
Šapovalov izgubio od Austrijanca s pozivnicom, Monfils predao Busti

Već u prvom kolu ATP turnira u Beču smo vidjeli ispadanja nekih od nositelja. Svoj su nastup odmah završili Gael Monfils zbog predaje i ozljede i Denis Šapovalov...

Već u prvom kolu vrlo jakog ATP turnira u Beču, svoj je nastup završio sedmi nositelj Gael Monfils. Francuza je pauza zbog koronavirusa možda i najviše pogodila jer je prije zaustavljanja svega bio ponajbolji igrač na Touru, ali nakon pauze je neprepoznatljiv.

Nastavilo se to i u Beču gdje je Monfils igrao protiv Pabla Carrena Buste, ali je od početka imao problema s ozljedom desnog ramena i brzo je predao meč. Od početka je bilo jasno da Francuz ne može parirati u takvom stanju pa je Španjolac dobio prvi set sa 6:1, a pri 2:0 u drugom setu je Monfils predao.

Vrlo neugodno iznenađenje je doživio i osmi nositelj turnira, Kanađanin Denis Šapovalov. On je za sat i pol sa 6:4 i 7:5 poražen protiv Jurija Rodionova, Austrijanca koji je u turnir ušao s pozivnicom. Šapovalov nikako nije bio svoj te je imao čak deset dvostrukih grešaka i uspio je prosuti 3:1 u prvom setu.

Austrijanac je s dva breaka došao do 6:4, dok je u drugom setu iskoristio jedinu priliku za oduzimanje servisa u 12. igri za 7:5 i prolazak dalje. Siguran je sa 6:3 i 6:2 bio Andrej Rubljov protiv kvalifikanta Norberta Gombosa, dok se i Kevin Anderson polako vraća u formu pobjedom u tri seta protiv Dennisa Novaka.

Južnoafrikanac je izgubio prvi set u tie-breku, ali je drugi uzeo sa 6:4, a onda dobio drugi tie-break u trećem setu za pobjedu i prolazak dalje i u osmini finala će igrati baš protiv Carreno-Buste.

ATP Beč, prvo kolo:
Dennis Novak (Austrija, WC) - Kevin Anderson (JAR) 7:6, 4:6, 6:7
Gael Monfils (Francuska, 7) - Pablo Carreno Busta (Španjolska) 1:6, 0:2 PREDAJA
Andrej Rubljov (Rusija, 5) - Norbert Gombos (Slovačka, Q) 6:3, 6:2
Jurij Rodionov (Austrija, WC) - Denis Šapovalov (Kanada, 8) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!