Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Tko je sve zapeo na crtu?

Matej Kačan • utorak, 27.10.2020.
Any Given Tuesday: Tko je sve zapeo na crtu?

Iza nas je vjerojatno najbolji NFL vikend sezone koji je obilovao šokovima, dramama i infarktnim završnicama te sjajnim potezima, a nagradu za glupost tjedna opet odnose Atlanta Falconsi...

Ekipa je izgubila zato što je postigla touchdown. I to slučajno. Druga je ekipa željela da ekipa postigne TD i, štoviše, pustila ju je da prođe, a onda se igrač prve ekipe poskliznuo i slučajno zabio poene koje nije htio i baš zbog toga je njegova momčad poražena.

Ne, to nije skeč iz Monthy Pythona ni prijevod članka s Oniona, to je zaista ono što se dogodilo u nedjelju. Pogađate, momčad koja je slučajno postigla touchdown i izgubila zbog toga su Atlanta Falconsi koji kao da svakog tjedna iznova pronalaze nove i sve inovativnije načine kako utakmicu iščupati iz ralja pobjede i prigrliti u naručje poraza.

Situacija je bila ovakva (kad nažalost nemamo prava na video isječke koji bi svima skupa uštedjeli par minuta i par odlomaka teksta): Falconsi su od Lionsa gubili sa 16:14 te su imali ono što je trebao biti zadnji napad. Minutu do kraja došli su na desetak yardi, imali prvi down i samo je trebalo potrošiti te sekunde i tri pokušaja i s istekom vremena pucati FG za pobjedu iz ne prevelike udaljenosti.

No, Todd Gurley je krenuo trčati, a lisac Matt Patricia je ipak Belichickova škola koji ne preza pred svim sredstvima pa pušta Gurleyja da prođe. Ovaj je došao do linije end zone i htio je malo protrčati uz nju pa stati, ali je zapeo i slučajno postigao TD.

Falconsi su onda napravili konverziju za dva i poveli sa šest razlike, ali je Lionsima ostala minuta. Pogađate, Detroit je u zadnjoj sekundi došao do TD-a, pogodio za dodatni poen te je upisao svoju treću pobjedu, a Falconsi su na 1-6, od čega su bar četiri od tih šest poraza naprosto nevjerojatni i Matt Ryan vjerojatno misli da živi nekakvu noćnu moru koja traje već godinama.

Kad smo već kod epskih gluposti i noćnih mora, čovjek koji nas je prošle godine uveseljavao svojim ispadima nevjerojatnih gluposti i izjava se vratio. Antonio Brown je odlužio svoju kaznu, obećao se Seahawksima, a onda u jednu večer promijenio odluku, održao virtualni sastanak s Bucsima i potpisao za njih za svoj drugi pokušaj s Tomom Bradyjem.

Brady je usput briljirao u gaženju Raidersa za 5-2 Buccaneersa uz novo buđenje Gronka, a nekako uvijek uz Bradyja gledamo i drugu stranu velike rastave i možemo reći da je Tomica bolje prošao kad je potpisao papire i iselio iz hladnog Bostona.

Belichicku je postelja hladna i kuća prazna jer se Patriotsi nikako ne mogu sastaviti s napadom, a nakon koronavirusa ni Cam Newton nije svoj pa je protiv nimalo uvjerljivih 49ersa završio na klupi nakon bačena tri INT-a. Nije on to zamjerio Billu, već je sam sebi rekao da bi zamjena mogla biti stalna ako ovako nastavi, a neće ni Patsi vidjeti doigravanja ako ovako nastave jer su na 2-4.

Jedina neporažena ekipa ostali su Steelersi koji u nadoknađenom susretu i svojevrsnom derbiju kola svladali Titanse koji su u drugom poluvremenu poveli neloš pokušaj preokreta, ali je ostao samo na pokušaju. Nije to bila nešto pretjerano lijepa utakmica, niti smo išta drugo očekivali od dvije čvrste, "bauštelske" ekipe koje se diče motikom, trčanjem i žuljevima.

Ne bi Steelersi ostali jedini neporaženi da s nedjelje na ponedjeljak nisu ruku dali Cardinalsi koji su u produžetku svladali Seahawkse koi su uspjeli izgubiti usprkos fantastičnoj partiji Tylera Locketta (53 fantasy poena za sve ponosne vlasnike).

Russell Wilson je u susretu bacio tri presječene lopte, od kojih je jedna rezultirala potezom utakmice gdje je DK Metcalf pretrčao cijeli teren i spriječio pick-6, dok je drugi bio koban u produžetku i nakon njega su došli pobjednički poeni za Cardinalse.

A mislili smo da će potez tjedna biti onaj još u četvrtak kad je Daniel Jones pobjegao cijeloj liniji i obrani Eaglesa te je bio na rubu toga da trčanjem postigne TD od 90-ak yardi, ali je zapeo na crtu sam od sebe i pao negdje desetak yardi od slave. Giantsi su postali jedna od rijetkih, ili točnije tek druga ekipa koju su Eaglesi dobili i sa s 2-4-1 drže vrh najgore divizije na svijetu.

U istoj se diviziji natječu i Dallas Cowboysi kojima se ozlijedio i Andy Dalton u grozomornom 25:3 porazu od Washingtona koji je imao još lijepih vijesti samo dan nakon. Naime, Ron Rivera je odradio posljednju rundu kemoterapije i čini se da je pobijedio rak, pa Washington protiv zla i bolesti ove sezone piše 2:0 pobjedu nakon povratka Alexa Smitha.

Što se Cowboysa tiče, susret je završio izvjesni Ben DiNucci. Hoće li on ostati startni QB, hoće li se Dalton vratiti i kad se ne zna, ali znamo da, ma što god se dogodilo, Cowboysi će vjerojatnije iz lože spustiti Jerryja Jonesa da baca loptu nego uposliti Colina Kaepernicka.

Vrijedi još notirati nekoliko zanimljivih momenata, poput onog između Chiefsa i Broncosa gdje napada prvaka nije briljirao kao inače, ali su zato obrana i specijalni timovi odradili takav posao da je Partick Mahomes sjedio na klupi i čekao svoj red, a kad se vratio je njegova ekipa imala 14 poena više nego kad je sjeo i sve je to bio dio 43:16 pobjede.

Pobjedničkim navikama vratili su se i Brownsi koji su s 37:34 svladali Bengalse u susretu koji je pompozno proklamiran kao najzanimljivija i najbolja utakmica ove dvije momčadi godinama unazad, kao da je to neka visoka ljestvica. No, Brownsi su to platili ozljedom Odella Beckhama Jr-a kojeg zbog pucanja ligamenata nema do kraja sezone, a taman je proradio.

10:0 su u jednom trenutku imali Jetsi protiv Billsa u drugom poluvremenu i činilo se kao da će na Zemlju udariti komet koji će dokinuti koronavirus, ali i sam svijet, ali se onda priroda vratila u ravnotežu, Billsi su zaredali s 18 poena i Jetse ostavili na nuli u rubrici pobjeda.

Novu fantastičnu napadačku partiju su odigrali Packersi koji su i bez Aarona Jonesa nagazili Texanse, dok su i Saintsi došli na toplu amplitudu svoje toplo-hladne forme pobjedom nad Panthersima. I dalje briljira i Justin Herbert koji je Chargerse odvukao do pobjede nad Jaguarsima.

Posljednji susret tjedna odigrali su Ramsi i Bearsi gdje smo dobili potvrdu onoga zašto navijači Bearsa toliko "žugaju", a da se pobjede nižu. Ovaj napad iz Chicaga je došao na megdan jednoj vrlo dobroj obrani Ramsa i ostao je na 10 poena, primjerice četiri manje od same treće četvrtine Ramsa koji nekako i dalje ispod radara skaču na 5-2.

Ovako neobičan i kaotičan tjedan zaslužuje i poseban glazbeni broj za kraj, a mogli bi i ustaliti praksu da se malo odmičemo od našeg strogog žanra i striktnog razdoblja devedesetih:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zwizdan00728.10.2020. u 21:44
    Kako 53 poena, a meni zaračunalo 45.5 :-)))))
    zwizdan007