Košarka

Joventut bez Tomića svladao Unics, Mornar bolji u crnogorskom derbiju

Matej Kačan • četvrtak, 29.10.2020.
Joventut bez Tomića svladao Unics, Mornar bolji u crnogorskom derbiju

Peto kolo košarkaškog Eurokupa u srijedu je donijelo mnoštvo vrlo zanimljivih i tijesnih susreta od kojih su čak tri riješena u produžetku, a među njima su i pobjede Joventuta te Mornara...

Joventut iz Badalone se vjerojatno nije nadao mnogočemu kad je došao na gostovanje u Rusiju kod Unicsa bez dva najiskusnija igrača - Ante Tomića i Paua Ribasa. Štoviše, Unics je baš zaredao s dvije pobjede te je bio ogroman favorit kod kuće, ali su Španjolci iznenadili sve.

Nakon prvog poluvremena u egalu je Joventut stvorio manju zalihu u trećoj dionici, ali se ipak išlo u produžetak nakon dobre posljednje četvrtine Unicsa i ubačaja Isiaha Canaana za 92:92 deset sekundi do kraja. I u dodanom se vremenu ušlo u dramu pa za Unics i 91:91 zabija Jamar Smith 25 sekundi do kraja.

No, ostao je zadnji napad za Joventut i misao da je u džepu najmanje još jedan produžetak pa Vladimir Brodziansky nije imao taj teret poraza na leđima i opušteno je pogodio dvicu za 93:91 i petu pobjedu Joventuta u isto toliko utakmica u Eurokupu.

Baš je Brodziansky vodio Joventut s 20 poena, dok je 17 dodao Nenad Dimitrijević. Kod Unicsa je 23 ubacio Jordan Morgan, a 19 je zabio b>John Brown III.

Šokantno je bilo i u Baru na dvoboju dvije crnogorske ekipe. Mornar je ranjen koronavirusom kojim je zaraženo nekoliko igrača i sam predsjednik ugostio Budućnost te je pružio jako borbenu i emotivnu partiju u kojoj je uvijek bio u egalu. Zato se sve svelo na slobodna bacanja Justina Cobbsa koji je pogodio jedno od dva za 76:76, a posljednja tri napada su promašena.

Susret je u produžetku riješio Isaiah Whitehead jer je pola minute do kraja Budućnost vodila 82:81, a onda je Amerikanac pogodio bacanje, uzeo skok nakon promašaja Ivanovića i sam pogodio tricu za 85:82 i veliku pobjedu. Jacob Pullen je s 23 poena vodio Mornar, 18 je dodao Whitehead. Kod Budućnosti je bolji od ostalih bio Melvin Ejim s 15.

Treći regionalni predstavnik večeri se nije dobro proveo. Partizan nije ni sjena prošlosezonske ekipe i stolica Vlade Jovanovića se već ozbiljno trese. Novi udarac Partizanu zadao je Bourg koji je u Beogradu odigrao sjajnu partiju od početka do kraja te je s plus 14 u drugoj četvrtini stvorio zalihu za 89:76 pobjedu.

Inače sjajnu Partizanovu obranu koja je već godinama prepoznatljiva je Pierre Pelos bušio kako je htio s 28 poena, a 23 je "svojima" ubacio i Danilo Anđušić. Kod Partizana su na razini bili tek Nemanja Gordić i Marcus Paige s 15, odnosno 14 poena.

U istoj je glupi Bašakšehir bio na rubu svoje prve pobjede, ali je ipak bolja bila Venecija u produžetku. 10:4 u dodanih pet minuta bilo je dovoljno za 88:83 pobjedu Reyera koji je sad n 2-2 omjeru i petom mjestu grupe A.

Talijani su imali mnogo podjednako raspoloženih igrača pa je 15 zabio Michael Bramos, a 14 su dodali Julyan Stone i Isaac Fotu. Bašakšehir je imao dvojicu izdvojenih. 22 je zabio Erick Green, a 19 je dodao Alex Perez.

Pobjedu je još upisao i Lokomotiv Kuban protiv Monaca s 88:72, kao i Unicaja protiv Ulma s 81:76, a Bresciju je u gostima svladao Levallois sa 75:70.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!