Nogomet

Aleksandar Čeferin protiv Superlige: 'To bi ubilo nogomet'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.10.2020.
Aleksandar Čeferin protiv Superlige: 'To bi ubilo nogomet'

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin smatra kako nema šanse za osnivanje takozvane Superlige s najboljim europskim klubovima i to vidi kao smrt nogometa...

Ponovno se aktualizirala priča oko osnivanja nogometne Superlige, takvu ideju dodatno je podgrijao Josep Maria Bartomeu koji je na odlasku iz Barcelone poručio kako je Barcelona dala načelan pristanak za pridruživanje Superligi.

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin žestoko se protivi takvoj ideji i nipošto ne želi sudjelovati u takvom čemu. Smatra kako to nije ozbiljna priča i da se takvo što neće dogoditi.

"Postoji čvrsta suradnja između nas i liga. Takozvani superprvak je izmišljotina nekih klubova i dijela talijanskih medija, nipošto nije naša ideja", kaže Čeferin.

"Bio bi to jedan od najdosadnijih projekata u svijetu, dva ili tri kluba pričaju o tome jer smatraju da zaslužuju više od ostalih. To nije ozbiljna rasprava, takve ideje bi ubile nogomet. Žestoko sam protiv Superlige i superprvaka koji su uglavnom izmišljeni od strane talijanskih medija."

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!