Automoto

Hamilton slavio u Imoli, Mercedesu konstruktorski naslov

Branimir Korać • nedjelja, 01.11.2020.
Hamilton slavio u Imoli, Mercedesu konstruktorski naslov

Lewis Hamilton odnio je pobjedu u Imoli ispred Valtterija Bottasa, a Mercedes je tako i matematički već sada potvrdio konstruktorski naslov...

Utrka u Imoli nije donijela nikakvo iznenađenje, Mercedes je ponovno na vrhu i to još jednom Lewis Hamilton. Ponovno je odmah iza njega Valtteri Bottas iako je moglo biti drugačije.

Bottas je do drugog mjesta došao nakon što je otpao Max Verstappen kojem je pukla guma 13 krugova prije kraja, ubrzo je izletio i George Russell koji je bio blizu svojih prvih F1 bodova i to bizarno dok je 12 krugova prije kraja zagrijavao gume iza safety cara.

Hamilton nije dobro krenuo u utrku i na startu je pao na treće mjesto, Bottas je krenuo najbolje, iza njega je bio Verstappen, ali Hamilton je imao dobru taktiku i nije otišao rano na promjenu guma već je ostao dovoljno dugo da stvori potrebnu razliku. U korist mu je išao i virtualni safety car nakon čega je potpuno kontrolirao utrku.

Verstappen je bio iza Bottasa do 42. kruga kada Finac griješi i odlazi van staze, dovoljno da Verstappen pritisne i ubrzo ga i prestigne.

Sve do 50. kruga činilo se da će Max završiti utrku odmah iza Hamiltona koji je ipak bio predaleko da bi mu se zaprijetilo, no puknuće gume zaustavilo je Verstappena.

U završnim krugovima vodila se bitka iza Hamiltona i Bottasa, ali Ricciardo je zadržao treće mjesto iako mu je neočekivano prijetio danas odlični Kvjat.

VN Emilia Romagna:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:28:32.430
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +5.783
3. Daniel Ricciardo (Renault Sport) +14.320
4. Daniil Kvjat (Alpha Tauri) +15.141
5. Charles Leclerc (Ferrari) +19.111
6. Sergio Perez (Racing Point) +19.652
7. Carlos Sainz (McLaren) +20.230
8. Lando Norris (McLaren) +21.131
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) +22.224
10. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) +26.398
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!